Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Projektingenjör till projekt Ostlänken på Trafikverket

Ansök nu

Vill du vara med i ett historiskt stort projekt och stolt kunna säga att just du var med och skapade framtidens infrastruktur? Har du examen inom samhällsbyggnad, väg eller kanske infrastruktur och vill kliva på en utvecklande roll i en spännande projekteringsfas - där planering möter produktion? Rollen som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och öppnar upp många dörrar för en framtida karriär hos Trafikverket. Vi söker dig med ett starkt intresse för infrastruktur och som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. I rollen kommer du att få ett skräddarsytt utbildningsprogram, flera kontaktytor inom Trafikverket genom vilka du kommer samla värdefull erfarenhet och få växa i ansvarsområden. Om detta låter som ditt nästa karriärmässiga kliv, ser vi varmt fram emot din ansökan!Arbetsuppgifter

Det här är en roll där du får möjlighet att både fördjupa dig i ingenjörsrollen och samtidigt ha en närhet till det samhälle och dess individer som vi verkar för.

Vi ser således fram emot att välkomna dig som ser positivt på att både få nyttja ditt öga för detaljer och skapa struktur i projektdokumentation, granska och föra mötesanteckningar, likväl som att hantera större tekniskt ansvar med tiden. I rollen kommer du även ha många kontaktytor.

Några vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

 • Stötta projektledare i järnvägsprojekt - från att vara en del i projektledningen till att drivar delar av eller mindre projekt själv
 • Boka, medverka på och protokollföra under möten, likväl som granska externa intressenters minnesanteckningar för att säkerställa att alla parter har samsyn.
 • Bistå projektledarna inom järnvägsplan vilket innebär att hantera leveranser och kvalitetssäkra dessa. Sammanställa och säkerställa en god struktur i de formaliahandlingar som är kopplade till järnvägsplanen.
 • Arbeta med projektekonomi så som attestering av fakturor och prognosarbete.


Kvalifikationer
 • Har relevant teknisk högskole- eller universitetsutbildning om minst 180HP, inom samhällsbyggnad/infrastruktur. Du kommer i processen uppvisa ditt examensbevis, bifoga detta i din ansökan.
 • Har mycket god kommunikativ förmåga på svenska och engelska då språken används i tjänsten.
 • Har B-körkort.
Vi ser det som meriterande, men inget krav, om du:
 • Har erfarenhet av projektorienterat arbete där du hanterat ekonomiuppföljning, dokumentation och/eller tekniska frågor relaterat till bygg och anläggningsbranschen. Du kan ha erhållit erfarenheten från praktik eller yrkesliv.

Vi kommer att lägga stort värde i dina personliga egenskaper i den här rekryteringsprocessen. Vi tror att du som ansöker uppskattar att arbeta i ett team, där du motiveras av att lyhört ta initiativ tillsammans med dina kollegor, som hela tiden har helheten i fokus. Vidare kommer du i tjänsten ha flera sociala kontaktytor där din kommunikativa förmåga kommer vara central för att arbetet ska fortskrida på ett kvalitativt sätt. Avslutningsvis tror vi att du skulle beskriva några av dina utmärkande egenskaper som att vara:

 • Kommunikativ
 • Samarbetsinriktad
 • Självutvecklande
 • Problemlösande
Övrig information
 • Start: Maj/Juni
 • Omfattning: Heltid, kontorstider.
 • Placering: Du kan välja att placeras i Nyköping eller Solna
 • Resor: ca 3 dagar i veckan till Nyköping
 • Timbaserad månadslön

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juli 2023 (40 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare