Drifttekniker, skiftgående

Drifttekniker, skiftgående

Vill du vara med och bidra till att våra fjärrvärmekunder har det varmt och gott 365 dagar om året? Nu söker vi två personer för skiftgående tjänst som Drifttekniker till vår verksamhet i Nyköping.

Dina arbetsuppgifter som Drifttekniker:
Som skiftgående Drifttekniker kommer du att ingå i ett av våra skiftlag. Tjänsten innebär både dag, natt och helgarbete. Tillsammans med dina kollegor ser du till våra produktionsanläggningar körs och övervakas på ett säkert, effektivt och miljömässigt sätt. Utöver drift och övervakning ingår att utföra egenkontroll och fortlöpande tillsyn enligt fastlagda planer.

Som Drifttekniker kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara:
  • Drift och övervakning inklusive rondering
  • Avställning/återställning av anläggning
  • Processoptimering och anläggningseffektivitet
  • Operatörsunderhåll, egenkontroll och fortlöpande tillsyn
Som Drifttekniker behöver du följande kvalifikationer:
Vi ser gärna att du har en relevant utbildning inom området, exempelvis KY/YH-utbildning eller högskoleingenjör med erfarenhet från värme- och kraftproducerande industri. Erfarenhet från att köra likvärda anläggningar från kontrollrum är meriterande.

Som person drivs du av ett resultat- och målinriktat arbetssätt och har styrkan att hantera krävande situationer och tar ditt fulla ansvar. För rollen är det viktigt att du är kommunikativ och värdesätter samarbete tillsammans med ett högt säkerhetstänk. Ditt arbetssätt är strukturerat, din kommunikation är tydlig och med en förmåga att lösa problem. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Körkort B erfordras.

Placering: Nyköping

Mer information

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan senast den 30 juni 2018.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta, rekryterande chef Generation Nyköping, Karin von Kronhelm tel 0155-293284. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Ann Nilsson, Rekryterare, tel 0727-08 57 55.

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Christian Magnusson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, tel 08 739 50 00.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vår organisation
Vattenfalls affärsenhet Heat Nordic producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Våra kunder är företag, kommuner, landsting, privata fastighetsägare villakunder och bostadsrättsföreningar. Huvudprodukten är fjärrvärme, som är en enkel, säker, bekväm och tillförlitlig form av uppvärmning. Bränslet består i huvudsak av olika former av biomassa, avfall och torv som ger låga miljöpåverkande utsläpp. Vi är idag omkring 370 medarbetare och omsätter 2,9 miljarder kronor.

Enheten Generation Nyköping omfattas av ca 26 personer placerade i Nyköping. Enhetens ansvar är att producera fjärrvärme, el och kyla med leverans ut till fjärrvärmenät och elnät från våra produktionsanläggningar i Nyköping och Skavsta. Produktionsanläggningarna består av:

Idbäcksverket – 1*BFB60MWv/30MWe, 2*CFB2*30MWv

PC Brandkärr (3*OP3*12MWv)

PC Lassarettet (2*OP2*12MWv)

Skavsta (2*PP2,5MWv), (2*OP2,5MWv)
Mer info
Område Nyköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 30 juni (8 dagar kvar)