Projektledare Skavsta Resecentrum

Projektledare Skavsta Resecentrum

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och skapa järnvägshistoria? Vi söker dig som vill leda ett av våra stora projekt inom Ostlänken, Skavsta Resecentrum som blir navet mellan flyget och den nya höghastighetsjärnvägen. Vi erbjuder en långsiktig roll där du blir en viktig spelare i Sveriges största infrastrukturprojekt! Projektet är tekniskt mycket komplicerat då stationen byggs i direkt anslutning till trafikerad flygplats, det innebär naturligt flera gränssnitt, mot Nyköpings kommun och flygplatsens aktörer.

Som projektledare hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du ansvarar för hela kedjan från detaljprojektering, avtal till genomförande och driftsättning. Du leder en projektgrupp med specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter under projektets olika skeden. En viktig del i projektet den första tiden blir att bygga upp din projektorganisation, ta fram projektspecifikation, planera förberedande arbeten samt att starta upp arbetet med detaljprojekteringen.

Ostlänken är Sveriges största infrastrukturprojekt och för dig som medarbetare finns stora möjligheter att utvecklas och få nya utmanande arbetsuppgifter inom projektorganisationen och i Trafikverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med teknisk inriktning eller för tjänsten relevant område, eller annan bakgrund kompletterad med en erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av att leda stora bygg- och anläggningsprojekt
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har flerårig erfarenhet som projektledare på beställarsidan
  • har erfarenhet av utformning, projektering och produktion av stationsmiljöer
  • har erfarenhet av utformning, projektering och produktion av flygplatsmiljöer
  • har flerårig erfarenhet av att leda detaljprojektering
  • har erfarenhet av att leda byggnadsprojekt i samverkansform
  • har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
Som ledare drivs du av att skapa team, leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling, även den digitala, genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tjänsten innebär placering vid vårt projektkontor i Nyköping.

Intervjuer kommer att genomföras under vecka 49, 2/12 - 6/12 i Solna eller Nyköping.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-22

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Sköld
0101234435

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-f...
Telefon 0101234435
Område Nyköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 nov 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.