Projektledare / Byggledare

Projektledare / Byggledare

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att vara Byggledare för projekten inom Ostlänkens delar i Nyköping. I rollen ingår bl a att leda leverantörer mot uppsatta mål inom Ostlänkens entreprenader.

Som Byggledare står du för den tekniska kompetensen och sakkunskapen inom ditt område.

En av Byggledarens uppgifter är att bidra som byggkunnig i tidiga skeden av nya projekt och med byggledning i pågående projekt. Mycket av byggledarens tid läggs alltså ute på byggarbetsplatserna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Inom sitt projekt leda organisationen för att tillse att det byggs inom fastställda kostnads- och tidsramar med innehållande av systemkrav
 • Rapportera underlag till projektledare för upprättande av tidplan och månadsvis göra avstämningar av tidplan
 • Utföra och leda mottagningskontroll, uppföljning och dokumentation av entreprenörers kvalitets-, miljö-, el- och trafiksäkerhets- samt arbetsmiljöplaner
 • Rapportera månadsvis framdrift, risker och möjligheter till projektledare
 • Rapportera avvikelser inom ansvarsområdet till projektledare
Kvalifikationer

Vem är du?

Dina personliga egenskaper är verkligen betydelsefulla - du har genomförandekraft och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar strukturerat, effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar kritiska sårbarheter och finner lösningar, Du måste ha god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Din kommunikativa förmåga är av mycket stor vikt, du har kontakt med många externa parter, inklusive allmänheten.

Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har även förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter.

Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har erfarenhet som byggledare eller besiktningsman inom bygg/anläggning
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av arbetsledning
 • har erfarenhet som entreprenör inom bygg/anläggning
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tjänsten innebär placering vid vårt projektkontor i Nyköping.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-31

Upplysningar

Rekryterande chef Björn Gustafsson
0101234524

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508
Mer info
Kontaktperson Björn Gustafsson
Telefon 0101234524
Område Nyköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.