Huvudprojektledare delsträcka Nyköping till Ostlänken

Huvudprojektledare delsträcka Nyköping till Ostlänken

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och skapa järnvägshistoria? Ostlänkens sträckning genom Nyköpings kommun är 69 km lång som delats upp i tre etapper. Vi söker nu tre huvudprojektledare som kommer att ansvara för respektive sträcka. Varje etapp kommer att innebära entreprenadarbeten på flera miljarder.

Sträckan innehåller utmanande terräng och löper genom jungfrulig mark. Just nu avslutas arbetet med järnvägsplanen, samråd och systemhandling. Du kommer att ta vid arbetet med att bygga upp en genomförandeorganisation för den stundande produktionen. Du kommer även genomföra upphandlingar, leda entreprenörer och ta projektet till slutstation.

Du ansvarar för hela kedjan från detaljprojektering, avtal till genomförande och driftsättning. Du leder en stor projektgrupp med specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter. Fokus i arbetet projektledning för bygg- och anläggning, snarare än järnvägsteknisk kompetens (BEST).

Inledningsvis kommer arbetet utgå från Ostlänkens projektkontor i Nyköping, men på sikt kommer projektkontor efter delsträckorna etableras.

Du erbjuds en långsiktig roll där du blir en viktig spelare i Sveriges största infrastrukturprojekt! För rätt person väntar ett mycket spännande arbete med stora utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan bakgrund kompletterad med en gedigen erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig och aktuell erfarenhet av att leda mycket stora bygg- och anläggningsprojekt i en roll som projektledare/projektchef
  • har mycket goda kunskaper att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du:
  • har flerårig erfarenhet som projektledare på beställarsidan
  • har flerårig erfarenhet av att leda detaljprojektering
  • har erfarenhet av att leda byggnadsprojekt i samverkansform
  • har goda kunskaper i engelska
Vi söker en trygg ledare som drivs av att bygga team och leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Det är viktigt att du har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med medarbetare och samarbetspartners. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och driver utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-03-09

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Sköld
0101234435

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Anders Sköld
Telefon 0101234435
Område Nyköping
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 mars 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.