Byggarbetsmiljöspecialist Ostlänken

Byggarbetsmiljöspecialist Ostlänken

Arbetsuppgifter
I rollen som Byggarbetsmiljöspecialist på Projekt Ostlänken ska du säkerställa att projektet uppfyller lagkrav och följer Trafikverkets arbetssätt för byggarbetsmiljö. I detta ingår att:
 • Konkretisera, implementera och följa upp arbetssätten
 • Samordna och följa upp rapportering av avvikelser, tillbud och olyckor
 • Koordinera byggarbetsmiljösamordningen (BAS P) och medverka vid riskbedömning
 • Medverka vid granskning och kontroller inom byggarbetsmiljö
 • Vara behjälplig med specialiststöd vid granskning och utvärdering av arbetsberedningar samt arbetsmiljökontroller enligt upprättade kontrollplaner
 • Delta i entreprenörens skyddsronder samt andra arbetsmiljörelaterade möten tillsammans med leverantörer
 • Vara stöd och delta i erfarenhetsutbyte med projekten inom verksamhetsområde Stora Projekt
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har högskoleutbildning inom bygg- och anläggning och/eller inom byggarbetsmiljöområdet eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig erfarenhet som KMA (kvalitet, miljö, arbetsmiljö) eller byggarbetsmiljöspecialist i större organisationer
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • har god förståelse för olika datasystem, exempelvis Microsoft Office
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av att ha arbetat som BAS P dvs med byggarbetsmiljöfrågor i tidiga skeden i större investeringsprojekt
 • har arbetat i anläggningsbranschen
Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Din samarbetsförmåga är god och du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Intervjuer kommer att ske under vecka 45 på Trafikverkets kontor i Solna Strand.

För frågor gällande tjänsten vänligen kontakta Funktionsansvarig Lars Nordengren på mobilnummer: 072-084 35 19.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-25

Upplysningar

Rekryterande chef Maria Nichani
0101232460

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson https://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-...
Telefon 0101232460
Område Nyköping
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 okt 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.