Ansvarig El-tekniker till SSAB i Oxelösund

Ansvarig El-tekniker till SSAB i Oxelösund

Vi söker en el-tekniker med ansvar för underhåll av driftsäkerhet vid SSAB i Oxelösund

Har du en eftergymnasial utbildning inom el och vill vara med och bidra till SSABs omställning mot en fossilfri stålproduktion? Då kan du vara den el-tekniker vi söker till SSAB i Oxelösund.

SSAB är i en stark tillväxtfas och söker nu två el-tekniker som kan ta det operativa ansvaret för driftsäkerheten inom underhåll vid EL mot Högspänning eller kraftstation på Metallurgin.

SSAB kommer att vara det första stålföretaget i världen som levererar fossilfritt stål till marknaden redan 2026. Vill du vara med på vår resa och stötta driften i Oxelösund? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Förutom SSAB:s attraktiva förmånspaket, karriärmöjligheter och kompetenta kollegor så erbjuds du här chansen att vara med på SSAB:s fossilfria resa för ett hållbart samhälle. Genom satsningen kan Sveriges totala koldioxidutsläpp minska med cirka 10 procent och Finlands med motsvarande 7 procent. Ambitionen är att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen kring 2030.

SSABs omställning till en fossilfri produktion innebär införandet av ljusbågsugn. Arbetet pågår parallellt med ordinarie produktion och fr.o.m. 2026 ska det nya flödet råda. Som driftansvariga är du högst delaktig i omställningen genom att se till att säkerställa driften på allt underhåll inom EL Högspänning och kranar på Metallurgin.

Som operativt ansvarig arbetar du med förebyggande underhåll inom EL mot Högspänning eller kraftstation. För att arbeta mot kraftstation krävs ingen utbildning eller erfarenhet mot högspänning.

Ditt uppdrag är att bedriva planlagt underhåll och förbättringsarbete samt planera för framtida underhåll tillsammans med strategisk planerare. Du kommer vara delaktig i projekt och mindre ombyggnader där du är med och påverkar slutresultatet, stort som smått.

Du får ett stort eget ansvar där du planerar och styr ditt arbete själv. I teamet finns omfattande kompetens och du samarbetar tätt med driftpersonal/anläggningsägare. Vid uppstart får du en gedigen lokal introduktionsutbildning.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som operativt ansvarig el-tekniker kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att:
  • Ta fram förslag på långsiktig UH-plan och budget.
  • Hålla överenskommen tillgänglighet och budget.
  • Ha kontroll över befintligt FU och förbättringar för sitt område.
  • Utföra UH-aktiviteter på ett kvalitetsmässigt och kostnadseffektivt sätt.
  • Bedriva förebyggande UH och förbättringsarbete i samarbete med SAT och driftorg.
  • Analysera uppkomna störningar och ta fram dokumenterade åtgärdsförslag.
  • Analysera genomförda arbetsorder.
  • Planera UH-stopp i samråd med driftorganisationen.
  • Hålla sig dagligen uppdaterad om anläggningarnas status.
  • Registrera FU i underhållssystemet (tillgänglighets- och myndighetskrävt FU)
Värt att veta

Du kommer att ingå i ett team om 35 personer som består av el-tekniker, el-generalister och elektriker. Totalt på SSAB i Oxelösund är vi ca 2300 personer. Tjänsterna är placerad i Oxelösund och då du som operativt ansvarig el-tekniker kommer att arbeta verksamhetsnära behöver du vara på plats i Oxelösund. Du rapporterar till avsnittschef inom underhåll vid Metallurgin.

Arbetstiderna är 08-16.30 med möjlighet till flex kl. 06.30-09.00 samt 15.00-18.00. Vi har arbetstidsförkortning och arbetar 7 h 45 min per dag exkl lunch.

Våra förväntningar

Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom el. Har du erfarenhet att arbetat med högspänning är det meriterande. Du behöver ha en god kompetens inom arbetsmiljö, säkerhets -och kvalitetsarbete. Då vi internt kommunicerar på svenska och externt på engelska krävs kunskaper i båda språken i tal och i skrift.

Du är lösningsorienterad och tar ansvar för att leverera dina uppgifter med kvalitet och i tid. Därför är du som person noggrann och har lätt för att anpassa dig. Då säkerheten är viktig för oss behöver du ha ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Du är samarbetsvillig och arbetar bra ihop med andra. I rollen kommer du ha många kontaktytor varför vi söker dig med en god kommunikativ förmåga.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Jenny Nilsson
Telefon 0704913716
Område Nyköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Elkraft, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/