Verksamhetschef till anestesikliniken

Verksamhetschef till anestesikliniken

Anestesikliniken i Nyköping

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Anestesikliniken vid Nyköpings lasarett intar mellanpositionen i länet och blandar det bästa av två världar – akutverksamhet, intensivvård och korta beslutsvägar. Staden är gammal med spännande historia och naturskönt läge vid havet.
Sjukhuset har en operationsavdelning med 7 salar och genomför årligen ca 5000 operationer. Opererande klinker är kirurgi/urologi, ortopedi, kvinnoklinik inklusive förlossningsverksamhet samt öron-näsa-hals. Kliniken servar dessutom med central access, anestesi för ECT, och tandpatienter. Intensivvårdsavdelningen har 7 vårdplatser och inkluderar HIA och IMA platser. Anestesikliniken har två kontinuerliga jourlinjer.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att leda och vidareutveckla verksamheten inom anestesikliniken såväl operativt som strategiskt. Det innefattar att skapa bästa tänkbara förutsättningar för att medarbetarna ska känna delaktighet, kunna bidra till utveckling samt vilja ta ansvar men även prioritera resurser där det krävs. Som verksamhetschef har du fullt ekonomiskt-, medarbetar- arbetsmiljö -och verksamhetsansvar. Du rapporterar till divisionschef kirurgi och har tillsammans med övriga verksamhetschefer inom divisionen ett helhetsansvar för att bidra till att förbättra sjukvården inom länet. I uppdraget ingår även att arbeta med klinikens uppdrag avseende forskning och utbildning.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder en spännande tjänst med ett stort strategiskt arbete i att forma den framtida vården, samt övriga utvecklingsfrågor, med patienten i fokus. Inom Region Sörmland har du god möjlighet att påverka, en organisation med korta beslutsvägar. Några fler exempel:
  • Nyköpings lasarett har alla fördelar som finns på ett mindre akutsjukhus.
  • Vi är mitt i en omfattande om- och nybyggnation av sjukhuset som innebär ny operations- och perioperativ-avdelning. En betydande ökning av dag- och dygnskirurgi planeras det beräknas vara klart 2023. Där får du en central roll i att planera och organisera framtidens anestesiverksamhet.
  • Anestesikliniken är störst av alla kliniker i Nyköping och samverkan med de andra klinikerna fungerar väl.
  • Kompetensen hos personalen är hög och trivseln är mycket god.
Är du intresserad av forskning? Centrum för Klinisk Forskning Sörmland (CKFD) ger dig möjlighet att få stöd i forskningsarbete. Huvuduppgiften är att stimulera, underlätta och samordna klinisk, patientnära forskning i Region Sörmland.
Region Sörmland har forskningssamverkan med Uppsala universitet, Karolinska institutet, Örebro universitet, Linköpings universitet och Mälardalens Högskola.

Din kompetens

Vi vill att du har en yrkeslegitimation inom vård. Du har flerårig linjechefs erfarenhet och har erfarenhet av att leda dygnet runt verksamhet. Därutöver är det meriterande om du har erfarenhet inom anestesi.
Det här är en tjänst för dig som har förmåga att leda, driva och utveckla verksamhetens arbete. Du är lugn och trygg i din ledarroll samt har god förmåga att planera, delegera och följa upp.
Vidare krävs förmåga att verka inom givna ramar med nytänkande och med ett mål- och resultatinriktat arbetssätt. Vi ser även att du har ett tydligt ledarskap som visar mod och kraft att genomföra beslut och driva förbättringsarbete. Att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och strategiskt tänkande är något som du behärskar väl. Vi förväntar oss att du, liksom vi, sprider engagemang och entusiasm samt arbetar aktivt med våra värderingar.
Därutöver är det av stor vikt att du har förmåga att uttrycka dig på ett tydligt, engagerande och informativt sätt i både tal och skrift. Genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa delaktighet, goda relationer och kan bygga samarbete både inom och utanför verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Divisionschef Bo Tideholm, 073-868 03 20.
HR-specialist Robin Hellström 072-146 85 88.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på anestesikliniken!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-04-13.
Mer info
Kontaktperson Robin Hellström
Telefon 072-146 85 88
Område Nyköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionsormland.se
Sista ansökningsdag 13 apr 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.