Tekniker till hjälpmedelsfilialen i Nyköping

Tekniker till hjälpmedelsfilialen i Nyköping

Hjälpmedelsfilialen i Nyköping

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Hjälpmedelscentralen är en länsövergripande verksamhet som erbjuder region och länets kommuner en komplett hjälpmedelsservice för personer med funktionsnedsättningar. Verksamheten är intäktsfinansierad.

Vi är organiserade i fyra avdelningar (administration, hjälpmedelsteknik, lager/logistik och konsulenter) och är närmare 80 medarbetare som alla brinner för vårt uppdrag att tillhandahålla en effektiv och lättillgänglig hjälpmedelsförsörjning av bästa kvalitet till länets invånare. Hjälpmedelscentralen ingår i divisionen medicinsk teknik Region Sörmland och finns på tre orter, Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. I det dagliga arbetet på våra arbetsplatser har vi en öppen och respektfull dialog. Vi strävar efter mångfald bland våra medarbetare som en spegling av det samhälle vi lever i. Vi arbetar för en jämlik arbetsplats.

En av våra tekniker på filialen i Nyköping kommer att byta arbetsuppgifter och vi söker nu en ersättare för honom.

Dina arbetsuppgifter
 • Felsökning, reparation och förebyggande underhåll på hjälpmedel.
 • Utprovning, anpassning av hjälpmedel i samarbete med andra personalgrupper på uppdrag av förskrivare.
 • Förekommer även att arbeta med hjälpmedel hemma hos brukaren.
 • Bistå förskrivare och brukare med rådgivning och information.
 • Teknisk dokumentation.
 • Sakkunnig i sortimentsgrupper och upphandlingar.
Verksamheten ställer mycket höga krav på att du självständigt ska kunna planera och genomföra arbetet. Du kommer bl.a. utföra åtgärder på hjälpmedel i nära kontakt med brukare och olika personalgrupper, varför mycket höga krav ställs på samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Du ska vara utåtriktad, ha en pedagogisk läggning samt ha en förståelse för den funktionshindrades situation. Vidare läggs stor vikt vid den sökandes ordningssinne och noggrannhet.

Din kompetens
 • Grundläggande mekanisk utbildning och arbetserfarenhet från området, erfarenhet av elektronik är ett plus.
 • Bearbetning av metall, trä och plaster. Svetsning och skärande bearbetning förekommer.
 • Grundläggande datakunskaper.
 • B-körkort är ett krav.
 • Behärska svenska språket i tal och skrift.
 • Engelska och/eller andra språkkunskaper kan vara meriterande.
 • Erfarenhet av arbete som tekniker på hjälpmedel enligt ovanstående kommer att beaktas.
Då detta är en liten arbetsplats med ca 10 medarbetare av olika professioner kommer vi att lägga hög vikt på socialkompetens och samarbetsförmåga och du kommer även att få rycka in på andra positioner när så behövs.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tillsvidareanställning heltid med placering i Nyköping. Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag – fredag, med beredskapstjänstgöring vissa helger. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Sektionschef Stefan Carlsson, 072-141 35 40, jarlstefan.carlsson@regionsormland.se
Facklig representant Vision André Strömgren, 070-230 49 91, andre.stromgren@regionsormland.se
Övriga fackliga företrädare söks via växeln, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på hjälpmedelscentralen!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-04-21.
Intervjuer kan komma att ske löpande.
Mer info
Kontaktperson Stefan Carlsson
Telefon 072-141 35 40
Område Nyköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionsormland.se
Sista ansökningsdag 21 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.