Sjuksköterska/barnsjuksköterska och vill jobba med barnsjukvård? Se hit!

Sjuksköterska/barnsjuksköterska och vill jobba med barnsjukvård? Se hit!

Barnmedicinakuten Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Barn- och ungdomskliniken Sörmland är en länsklinik med verksamhet vid länets tre sjukhus, Kullbergska sjukhuset i Katrineholm, Nyköpings lasarett samt Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

På barnmedicinakuten tar vi emot barn under 6 månader, barn och unga under 18 år med akut sjukdom som kräver omedelbart omhändertagande samt barn och unga med kroniska grundsjukdomar som blivit akut försämrade i sitt mående. Inom verksamheten finns även barn- och ungdomsmottagningen med uppdrag att utreda och behandla barn och ungdomar som är behov av barnmedicinsk specialistvård. Vi har också en dagvård, som har öppet måndag - fredag för olika behandlingar, belastningar och dagkirurgisk verksamhet.

Gemensamt för hela kliniken är att vi arbetar efter visionen "Sörmlands barn, trygga i våra händer" och strävar efter att ha hög kompetens hos personalen och att vi alltid har fokus på familjens rätt att få vara delaktig i vården av sitt barn.

Vi på enheten består av barnsjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, lekterapeut, medicinska sekreterare och läkare. Dietist, sjukgymnast och kurator har viss tid på mottagningen. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och hälsa.

Hos oss får du de mindre sjukhusens fördelar med en personlig och nära känsla samtidigt som vi har en högkvalitativ vård och behandling. Det finns goda kommunikationer med kollektivtrafik och med bil.

Dina arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att ha ett intressant, omväxlande och självständigt arbete. Du får bedöma och utföra pediatriskt omvårdnadsarbete på barn och ungdomar i alla åldrar. Du arbetar kvällar och helger.

Hos oss välkomnar vi nya idéer i arbetsrelaterade frågor. I utvecklingsarbete jobbar vi utifrån ett professionellt förhållningssätt där vi utgår ifrån fattade beslut, verksamhetsplaner, mål, policys och riktlinjer. Vi strävar alltid efter att utveckla våra medarbetare och därmed kliniken. Vi är på väg mot vårt mål, att bli bästa barnkliniken!

Som anställd hos oss får du en individuellt anpassad inskolning, internutbildningar, korta beslutsvägar, delaktighet och jobba nära kollegor som förespråkar öppenhet och team-känsla. Du kommer även att möta olika diagnoser och sjukdomsbilder vilket bidrar till variation och möjlighet till kontinuerlig ökad kunskap inom barnomvårdnad. Vi är även måna om att hålla oss uppdaterade inom området och hoppas att du som söker också är det.

Din kompetens

Du är legitimerad sjuksköterska och har gärna vidareutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Om du har erfarenhet av barnsjukvård är det meriterande.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är ansvarstagande med förmåga att självständigt strukturera ditt arbete och att ta egna initiativ, samtidigt som du trivs med teamarbete. Din samarbetsförmåga är god och du relaterar till andra på ett lyhört sätt. Genom att vara tydlig och ha en pedagogisk förmåga, kan du förmedla tillgodogjord kunskap till andra på ett bra sätt. I patientkontakten förhåller du dig professionell och flexibel utifrån vad situationen kräver. Då det är ett varierande flöde på barnmedicinakuten så bör du vara stresstålig och kunna hantera situationer när det är ett högt patientinflöde. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Vårdenhetschef, Maria Carlsson, 016-10 34 86, maria.h.carlsson@regionsormland.se
Bitr vårdenhetschef, Madeleine Andersson, 079-062 22 42, madeleine.e.andersson@regionsormland.se
Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på barnkliniken!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-08-20.

Intervjuer kan komma att ske löpande.
Mer info
Kontaktperson Vårdenhetschef Maria Carlsson
Telefon 016-10 34 86
Område Nyköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionsormland.se
Sista ansökningsdag 20 aug 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.