Elanläggningsansvarig

Elanläggningsansvarig

Region Sörmland söker elanläggningsansvarig

Är du elingenjör eller motsvarande med ett starkt intresse för teknik? Vill du utvecklas parallellt inom flera teknikområden? Då skall du söka den här tjänsten!

Om tjänsten

Hos oss kommer du att svara för elsäkerheten i alla elanläggningar där Region Sörmland har verksamhet.

Vi finns på flera orter, bla i Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. Anläggningarna består av hög- och lågspänningsanläggningar med tillhörande reservkraft, centrala UPS m.m. I tjänsten ingår att utföra vissa praktiska arbetsuppgifter, då det går hand i hand med det teoretiska arbete som utförs.

Du kommer att ingå i en regionstäckande el-organisation med varierande uppdrag samt i en el-grupp där du har en sammankallande och rådgivande roll.

Tjänsten är placerad inom enheten Teknik och Energi tillhörande Fastighetsservice. Hos oss får du arbeta med ett gäng kompetenta medarbetare och sakkunniga inom flera disciplinområden. Tillsammans arbetar vi för att ge stöd och service till övriga inom verksamheten.

Den här tjänsten innebär många varierande och stimulerande utmaningar inom både teoretiska och praktiska arbetsuppgifter.

Placeringsort för tjänsten är flexibel: Eskilstuna, Katrineholm eller Nyköping.

I rollen ingår flera ansvarsområden:

Elinstallatör för regelefterlevnad

Ansvarsområdet elinstallatör för regelefterlevnad stöttar ledningen i arbetet med att se till att regionen följer reglerna, men det är ledningen som ska se till att regionen faktiskt följer dem. Exempel på aktiviteter som omfattas:
 • Leda arbetet med egenkontrollprogrammet.
 • Utföra uppföljningar och uppdateringar.
 • Samordna organisationen för egenkontrollprogram i regionen.
 • Planera utbildningar tillsammans med chef.
 • Återkommande avstämningar med ledningen.
 • Vara en ledare och stöd för el-gruppen och se till att medarbetarna följer egenkontrollprogrammet.
 • Vara ett stöd till din chef som har arbetsmiljöansvaret.
Elanläggningsansvarig

Exempel på aktiviteter som omfattas:
 • Se till att elanläggningen är säker.
 • Ge medarbetare den information om anläggningen och arbetet som behövs.
 • Kontrollera att den som utför elinstallationsarbete på anläggningen finns i Elsäkerhetsverkets register.
 • Utfärda anvisningar och rutiner för anläggningens säkra skötsel vid såväl normal drift som störning.
 • Säkerställa att alla arbeten utföres enligt ESA.
 • Utforma tillträdesregler för anläggningarna.
 • Ansvara för revisionsbesiktningar och el-egenkontroller.
 • Fastställa rutiner för underhåll.
 • Utföra riskhantering.
 • Planera kopplingar.
 • Upprätta driftordrar m.m.
Din profil

Vi söker dig med elteknisk utbildning från gymnasie- eller högskola med flera års erfarenhet av installations- och underhållsarbete från liknande arbetsområde. Auktorisation (A) högspänning är ett krav, likaså körkort B.

Då du kommer att ha många sociala kontakter behöver du ha lätt för att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift. För att registrera och dokumentera ditt arbete krävs även att du har goda datorkunskaper.

Det är meriterande om du är ESA Fackkunnig och ESA Lärare samt har erfarenhet av utredningsarbeten, rapportskrivning samt strategiarbeten.

I den här rollen behöver du inneha goda ledaregenskaper och vara trygg vid att fatta beslut. Vidare är du noggrann och strukturerad.

Du är dessutom en god kommunikatör med förmågan att anpassa din kommunikation till olika målgrupper. Vi ser också att du har förmågan att skapa och upprätthålla relationer.

Sist men inte minst ser vi det som självklart att du vill vara med i Region Sörmlands arbete att förbättra och utveckla verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Att arbeta för Region Sörmland innebär många möjligheter till utveckling. Genom kurser, utbildning, handledning och forskning gör de det lätt för dig att trivas och bli framgångsrik i ditt yrke.

Med drygt 9 000 medarbetare är Region Sörmland en av länets största arbetsgivare. De allra flesta arbetar inom hälso- och sjukvården men det finns också flera yrkeskategorier med allt från transportledare, kockar, nätverkstekniker till folkhälsoplanerare och inköpare. Oavsett var du befinner dig i din karriär, om du vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll eller om du vill ta klivet åt något annat håll i organisationen så finns det goda möjligheter att växa tillsammans med regionen som arbetsgivare.

Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktigt arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Därför är Region Sörmland som arbetsgivare mån om att ta hand om dig. Läs mer om våra förmåner.

Här kommer du mötas av ett ambitiöst gäng som ställer upp för varandra! Låter detta som något för dig?

Välkommen med din ansökan!

Om du tycker att tjänsten som elanläggningsansvarig passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar Region Sörmland med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Richard Svarre på richard.svarre@fasticon.se eller 073-937 41 50.

Urvalsarbetet sker löpande och sista ansökningsdag är den 12:e juni.

Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att fokus är på de kompetenser som krävs i den aktuella tjänsten och organisationen. Därför kommer du i första steget av processen få besvara ett antal urvalsfrågor i samband med att du söker tjänsten. Därefter kan du få genomgå arbetspsykologiska tester, besvara ett digitalt frågeformulär med kompetensbaserade frågor, intervjuas kompetensbaserat av Fasticon samt bjudas in till intervju hos arbetsgivaren. Dessutom genomförs alltid en bakgrundskontroll innan anställning.

Om Fasticon

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.se
Mer info
Område Nyköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 juni 2022 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Regionservice är en smidig, flexibel och nytänkande serviceorganisation med stolta medarbetare som tillsammans skapar värde för Region Sörmland. Vi utvecklar och tillhandahåller stödtjänster av olika slag till Region Sörmlands alla verksamheter, politiken, patienter och besökare. De områdena vi arbetar inom varierar, men berör bl.a. fastigheter och lokaler, inköp, löne- och fakturahantering, administration och informationshantering samt verksamhetsnära service. Tjänsten ingår i fastighetsservice vars uppdrag är att utveckla, tillhandahålla och förvalta ändamålsenliga lokaler till regionens verksamheter.