Sjuksköterska till strokeavdelningen

Sjuksköterska till strokeavdelningen

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Kom och jobba hos oss på Strokeavdelningen! Vinnare av landstingets kvalitetspris 2017!

Om oss
Vill du arbeta strukturerat tillsammans med kompetenta kollegor för att bedriva en modern strokevård? Gillar du akuta situationer men även få kunna följa patienten under hela vårdtiden för att se vad dina insatser har gjort för skillnad för patienten? Vill du vara med och förmedla hopp till våra patienter? Vill du vara med att få patienter från sängläge till gångläge tillsammans med teamet och med patienten i fokus? Då tycker vi att du ska jobba hos oss.

Vi tar hand om patienten från det akuta insjuknandet via rehabilitering tillbaka till en fungerande vardag. I den moderna strokevården finns det idag framtagna metoder för att kunna behandla och rädda hjärna som exempelvis trombolys och trombektomi, samt strukturerad övervakning av vitalparametrar. Vi arbetar dagligen med telemetriövervakning och Tum-EKG för att screena för förmaksflimmer. Vi har patienter med PICC-line, PEG, Nasogastric sond, CVK och vi vårdar även patienter med tracheostomi. Vi arbetar i team med andra yrkesprofessioner och har dagliga teamronder där allas kompetens tas tillvara med patientens bästa i fokus. Hos oss har all tillsvidare anställd personal gått Strokeförbundets teambaserade utbildning och den kommer du också få gå om du börjar här om du inte redan har gått den. I vårt uppdrag ingår också att vårda patienter efter neurokirurgi , med traumatiska hjärnskador, Parkinssons sjukdom och amputation.
Vår patientgrupp varierar från 18 år och uppåt.

Vi följer våra resultat i RIKS-stroke där vi idag ser framsteg utifrån de förändringar vi genom fört med bland annat direktintag på strokeavdelning och nöjdhet hos patienterna. Vi har bra resultat i medarbetarenkäten och i patientenkäten och arbetar aktivt med resultaten för att bibehålla och förbättra.

Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete i en arbetsgrupp som värnar om ett gott arbetsklimat och har en väl utvecklad struktur för dagens arbete. Vi erbjuder dig en chans att vara med och förbättra livet för den som drabbats av stroke. Som nyutexaminerad får du 6 veckors introduktion, har du erfarenhet sedan tidigare anpassar vi introduktionstiden efter dina behov.

Du har möjlighet att framföra idéer och arbeta med förbättringar. Hos oss ser vi medarbetare och patienter som den största kunskapskällan. Vi arbetar i 3 vårdpar där du och en undersköterska ansvarar för 6-7 patienter dag- och kvällspass. På natten ansvarar du för 18 patienter tillsammans med två undersköterskor. Du kommer handha mycket medicinteknisk apparatur och få möjlighet att få använda din sjuksköterskeprofession till fullo.

Hos oss har du möjlighet att utvecklas och variera dina arbetsuppgifter. Idag har vi vårdledare, strokesjuksköterska, uppföljning i hemmet och sjuksköterskemottagning kopplat till avdelningen. Är du nyutexaminerad erbjuds du även att delta Landstinget Sörmlands introduktionsprogram. På kliniken anordnas också lunchföreläsningar med olika teman varje månad. Tillsammans med vårdenhetschef utarbetas en individuell komptensplan för dig.

Din kompetens
Du som söker är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av strokevård och rehabiliteringsarbete som sjuksköterska är meriterande. Vi söker dig som har en positiv framtoning och god samarbetsförmåga samt pedagogisk och arbetsledande förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Vi erbjuder tillsvidareanställning, både hel- och deltidstjänst. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten innefattar dag, kväll, natt och helgtjänstgöring Vi arbetar för hälsosamma scheman och inför mot helgtjänstgöring 2 av 5 helger efter sommaren.

Information om tjänsten lämnas av
Vårdenhetschef strokeavdelningen Sara Forsman, 0155-24 70 81.
Rekryteringsspecialist Catrin Dagander, 072-143 14 12, catrineleonora.dagander@dll.se
Verksamhetschef Ger/rehabkliniken Kerstin Vestergren, 0155-24 71 25.
Fackliga företrädare söks via växeln, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på strokeavdelningen!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2018-11-25.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner
http://www.landstingetsormland.se/extra-ingang/Jobba-hos-oss/Jobba-hos-oss/Vara-formaner/

Följ oss gärna på
https://www.facebook.com/lstsormlandJobbahososs
Mer info
Kontaktperson Sara Forsman
Telefon 0155-24 70 81
Område Nyköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.landstingetsormland.se/
Sista ansökningsdag 25 nov (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Landstinget Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Landstinget Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.