Ekonomichef till utbildningsföretaget INSU AB

Ekonomichef till utbildningsföretaget INSU AB

Rollen som ekonomichef på INSU AB innebär ett övergripande ansvar för bolagets redovisning. Tjänsten är verksamhetsnära och du rapporterar direkt till företagets VD.

Du får ett självständigt ansvarsområde som innehåller både redovisning och analys. Som ekonomichef får du möjlighet att arbeta proaktivt med analyser och uppföljningar och du bör ha ett stort intresse av att driva bolaget framåt.

Beskrivning av tjänsten

Som ekonomichef rapporterar du till bolagets VD och du har personalansvar för två medarbetare på ekonomiavdelningen. I uppdraget ingår att vara adjungerad i styrelsearbetet och stå för den ekonomiska redovisningen till styrelsen. Du sitter med i bolagets ledningsgrupp och du kan sitta på kontoret antingen i Nyköping eller i Katrineholm.

Exempel på ansvarsområden:
  • Ansvar för en kvalitetssäkrad redovisning
  • Ansvar för affärsplan, budget och prognos
  • Ansvar för bolagets kontroll- och rapporteringsprocess till ägarbolaget Installatörsföretagen samt styrelse
  • Ansvar för lönsamhetsuppföljning och analys
  • Stödja med beräkningar vid offertförfarande
  • Stödja verksamhetscheferna i ekonomifrågor
  • Diverse projekt i samråd med bolagets VD
Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med några års erfarenhet av självständigt redovisningsarbete. INSU är i en fas där ekonomichefens fokus på verksamhetsstyrning och analys kommer att vara stort, vi ser det därför som en fördel om du har erfarenhet av controlling sedan tidigare. För rätt person tror vi att detta kan vara ett första steg som ekonomichef. Du har en analytisk förmåga och ett intresse för att sätta dig in i verksamheten och hur bolaget fortsatt ska drivas och utvecklas. Du är positiv och kommer gärna med egna initiativ. Du är trygg i dig själv och vågar stå upp för din sak och även att utmana befintliga arbetssätt. Du har lätt för att samarbeta med övriga chefer och medarbetare och har förmågan att få människor att förstå ett affärsmannamässigt och ekonomiskt tankesätt. Vi ser det som en självklarhet att du har bästa kontroll på siffrorna och levererar med god kvalitet inom givna tidsramar.

Intresserad?

I denna rekryteringsprocess samarbetar INSU med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker tjänsten och vad du tror att du kan bidra med. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Nadja Linder
Telefon 070-796 95 97
Område Nyköping
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 22 nov 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

INSU samlar hela installationsbranschens utbildningar under samma tak. Vi utbildar i olika nivåer från gymnasium, lärlings- och företagsutbildning till yrkeshögskola. Våra utbildningar erbjuds över hela landet. Vår vision som vi strävar mot är att INSU är den självklara utbildnings- och utvecklingspartnern som säkerställer branschens kompetens nu och i framtiden.
På INSU arbetar ca 40 medarbetare, och vi har kontor och lokaler i Nyköping och Katrineholm.

INSU erbjuder en trevlig arbetsmiljö och bl a veckoarbetstid 37,5 timmar, arbetstidsförkortning, sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling pension samt pensionsrådgivning.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.