Operations Manager till Element Plastic Pipe Testing

Operations Manager till Element Plastic Pipe Testing

Plastic Pipes Testing är det lilla affärsområdet med den stora affären, världsledande inom provning av material och produkter på den globala plaströrsmarknaden. Nu söker vi en Operations Manager, tillika affärsområdeschef, som lockas av kombinationen av ledarskap, ingenjörskonst och affärer i en unik verksamhet!

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att driva den strategiska utvecklingen av verksamheten och att säkerställa den löpande leveransen samt att verka för att verksamhetens olika delar som sälj, operations och teknikutveckling fungerar.

Du kommer tillsammans med Line Manager som sköter den operativa verksamheten i provningslaboratoriet engagera och motivera dina medarbetare, säkerställa deras kompetensutveckling samt verka för utveckling av verksamhetens metoder och arbetssätt. Du har en handfull direkt underställda, totalt i verksamheten är vi 20 medarbetare. Detta gör din roll som ledare bred med allt från strategiskt viktiga frågor till rent operativa frågor avgörande för att vardagen ska fungera i verksamheten. Medarbetarna i vår verksamhet har lång erfarenhet och är mycket kunniga inom sina respektive områden.
Verksamheten står inför en kommande och omfattande expansion av såväl kapacitet som tjänster med intåg på både nya marknader och segment.

I rollen har du fullt resultatansvar samt ansvar för verksamhetens kvalitets- och arbetsmiljöarbete. Med stöd av företagets sälj- och marknadsorganisation är du delaktig i marknadsföring av verksamhetens tjänsteutbud, exempelvis genom medverkande på större mässor och kontakter med större kunder. Du är en del i den svenska ledningsgruppen där vi tillsammans driver utvecklingen av hela vår svenska verksamhet.

Din profil

Du har en akademisk utbildningsbakgrund, gärna inom kemi eller polymera material alternativt med annan teknisk inriktning. Vi ser gärna att du har entreprenöriella drag och gillar att ha ett helhetsansvar med möjlighet att växa och utveckla en verksamhet, där både din operativa och strategiska förmåga kommer till sin rätt. Du är trygg och tydlig som ledare med en stor omtanke om dina medarbetare där lyssna och förstå, är viktiga komponenter. Vi värdesätter dina goda ledaregenskaper, viljan utveckla och förändra och som med ett entusiasmerande ledarskap skapar driv och arbetsglädje i våra verksamheter. Gott sinne för ekonomi samt affärsmässighet är ett krav. Du behärskar engelska obehindrat såväl i tal som i skrift.

Tjänsten är placerad i Nyköping-Studsvik. Resor förekommer.

Ansökningsförfarande

Har du frågor är du välkommen att kontakta Lena Johansson på lena.johansson@skill.se eller 0708-52 32 36.

Välkommen med din ansökan senast 26/6, urval sker löpande!
Mer info
Område Nyköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Element är en av världens främsta leverantörer av materialprovning och tekniska utredningar inom bl.a. metalliska material, polymerer, komposit och ytteknik. Globalt har vi mer än 6500 briljanta kollegor i 200 städer och i 30 länder. Tillsammans delar vi ett ambitiöst syfte "Making Tomorrow Safer Than Today".

I Sverige finns över 300 kollegor och omkring 20 av dessa i vår verksamhet Plastic Pipe Testing.