Business Controller sökes till Cyclife i Nyköping

Business Controller sökes till Cyclife i Nyköping

Dina arbetsuppgifter

Är du en strukturerad, noggrann och flexibel ekonom med erfarenhet från industrin? Motiveras du av att utveckla rutiner/ processer samt arbeta nära verksamheten? Då har vi möjligheten för dig.

I rollen som Business Controller hos Cyclife kommer du att arbeta brett inom finansprocesserna med fokus på projekt-controlling och agera den ekonomiska experten. Du är kunnig och kan guida dina kollegor i de svenska regelverken och du kommer att ha flera kontaktytor både internt och externt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Genomförande och registrering av vinstavräkning.
  • Delta i genomgång av offerter och ekonomiska kalkyler med ansvar för pris- och kostnadskontroller avseende både för- och efterkalkyl
  • Utföra månatliga projektuppföljningar inklusive kostnads-/vinstanalys och stödja/utbilda projektledare i finansiell projektledning
  • Bokning av CAPEX och beräkning av kapitalisering av interna kostnader
  • Analys av budgetavvikelser
  • Delta i företagets verksamhetsstyrning genom att ta fram beslutsunderlag med ekonomisk koppling till verksamheten.
  • Medverkan i rapportering till ägare och myndigheter.
  • Delta i verksamhetens befintliga finansuppgifter.
  • Att i övrigt utföra arbete/uppdrag enligt avdelningschefens direktiv.
  • Aktivt deltagande i förbättringsarbete för att nå avdelningens och företagets mål.
Detta är en rekrytering med start omgående eller enligt överenskommelse.

Din profil

Vi söker dig som har en flerårig arbetslivserfarenhet i liknande roller. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och du är uppdaterad på svenska regelverk och lagar. Det är högt meriterande med erfarenhet av internationella bolag och större organisationer gärna inom industrin. Du är avancerad användare av Excel och har gedigen kunskap inom ekonomisystem. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat, det är meriterande med kunskaper i franska.

Som person ser vi att du är strukturerad, analytisk och förändringsbenägen. Du är en ödmjuk lagspelare som gärna bidrar till teamet och organisationen och som motiveras av att driva utveckling av de ekonomiska processerna. Du trivs väl i en större internationell matrisorganisation och har förmågan att kombinera ett högt strategiskt fokus med operativt arbete.

Intresserad? Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande. Vid eventuella frågor om tjänsten hänvisar vi till ansvarig rekryteringskonsult Anna Magnusson på telefon 076- 869 30 48 eller anna@2complete.se

Om 2Complete

2Complete är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som arbetar med personligt engagemang samt en passion för arbete och personal. Vår auktorisation i Kompetensföretagen ger oss i sin tur medlemskap i Almega och Svenskt Näringsliv.

Det är för oss av yttersta vikt att de personliga förutsättningarna stämmer överens mellan kund och kandidat, likväl som kompetensen. För att uppnå detta vill vi som arbetar på 2Complete skapa en så nära och personlig relation med kunder och kandidater som möjligt. Ett arbete efter dessa riktlinjer skapar förtroende och trygghet, värden som är självklara för en lyckad rekryteringsprocess. Vi rekryterar och bemannar under tjänstemannaavtalet såväl som arbetaravtalet, allt från juniora tjänster till chefer och specialister.

2Complete Group samt alla dess dotterbolag är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit det sedan 2011.
Mer info
Kontaktperson Anna Magnusson
Telefon 076 869 30 48
Email Mejla Anna Magnusson
Område Nyköping
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 feb 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cyclife Sweden AB är ett bolag inom EDF-koncernen (Electricitet De France), en av världens största arbetsgivare och en tung aktör inom energisektorn. Cyclife är i en stor tillväxtfas och bedriver kärnteknisk verksamhet vid Studsviksområdet utanför Nyköping och är dag ett bolag med drygt 130 anställda. Företaget har världsunik specialistkompetens rörande avveckling av radiologiska anläggningar och hjälper sina kunder att minimera miljöpåverkan från deras radiologiska verksamhet. Den svenska anläggningen är belägen i skärgården utanför Nyköping. Cyclifes ambition är säkerhet kombinerat med långsiktigt ansvar för människor och miljö samt att skona våra naturresurser genom en hög grad av återvinning."