Systemingenjör med intresse för flygplansteknik till ctt systems

Systemingenjör med intresse för flygplansteknik till ctt systems

Har du en högskoleutbildning inom el/ elektronik och vill arbeta med produktutveckling? Är du intresserad av flygplansteknik? I denna roll jobbar du tillsammans med dina kollegor för att utveckla och anpassa företagets produkter inom fuktreglering av flygplan. Är du i början på din karriär så har du här chansen att utvecklas i ett växande och nischat arbetsområde. Är detta rätt tjänst för dig? Ansök redan idag!

Information om uppdraget

CTT levererar kvalitetsprodukter till internationella kända flygplansföretag så som Boeing och Airbus. De har nyligen fått in en ny beställning ifrån Boeing och Academic Work söker för CTT:s räkning en systemingenjör med inriktning el och elektronik inom flyg. Vad som gör denna tjänst så spännande är att du med tiden får möjlighet att åka ut till företagen i olika länder för uppföljningar av produkterna.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och CTT:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos CTT. CTT:s intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som systemingenjör kommer du främst att jobba med utveckling och kvalificering av CTTs olika fuktkontrollsystem. Du kommer att arbeta med hela kedjan och därmed få en bättre helhetsbild av hela produktionsprocessen, från konstruktion, tillverkning, verifiering till driftsättningen. I ditt team kommer du arbeta med erfarna ingenjörer så du får möjlighet att utvecklas och få en bra introduktion.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med utveckling av produkter
 • Hjälpa till och stötta vid installation av produkter i flygplan.
 • Ha kundkontakt med olika flygbolag och flygplanstillverkare, även resor till olika länder kan förekomma.
Tjänsten passar dig som trivs i en verksamhet som bygger unika och nischade produkter för att få så nöjda kunder som möjligt. Du kommer i rollen ha möjlighet att utveckla dig i ett expanderande och världsledande företag.

Vi söker dig som
 • Har en relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning med inriktning el och elektronik.
 • Har goda kunskaper i engelska både verbalt och skriftligt.
 • Har färdigheter i Word/ Excel.
Det är meriterande om du har:
 • Tidigare erfarenhet från flygindustrin.
 • Kunskap/ erfarenhet inom kvalificeringsprovning av elektronikenheter förflygande produkter enligt regelverk RTCA DO160.
Som person jobbar du bra tillsammans med dina kollegor och kunder. Du tar också ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare mot CTT:s mål. Då mycket kan hända på kort tid är det viktigt att du kan agera och anpassa dig effektivt till förändrade förutsättningar.

Övrig information
 • Start: Omgående, eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Nyköping. Resor kan förekomma på sikt
 • Arbetstider: 8-17 (Flextidsystem)
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Nyköping
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Systemadministration, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

CTT Systems AB (http://www.ctt.se/sv/) är ett företag som verkar inom flygbranschen. De specialiserar sig på produkter och system som kontrollerar luftfuktigheten både i kabinen och i flygplanskroppen. Bland deras kunder finns Boeing, Airbus och olika flygbolag. Deras mål är att vara den ledande leverantören av produkter för luftfuktighetskontroll på flygplan för att berika flygbolagen och miljön och människorna ombord. Företaget startades 1991 i Nyköping och har sedan starten tagit över en större och större del utav marknaden. De har cirka 70 anställda i Nyköping och även en del mindre enheter i andra delar av Sverige som gör att bolaget består av strax under 100 anställda.