Få världen som arbetsplats som Automationsingenjör på ABECE!

Få världen som arbetsplats som Automationsingenjör på ABECE!

Har du nyligen avslutat dina studier inom automation? Eller har du kanske jobbat några år inom industriautomation och maskinstyrning men vill framåt, ta nästa steg? Oavsett så kan vi erbjuda dig en arbetsplats där du får arbeta nära både produktion och kund, där du har stor möjlighet att själv påverka och bidra till företagets utveckling! Dessutom får du chansen att genom ditt arbete uppleva olika delar av världen. Som automationsingenjör hos ABECE i Nyköping får du en viktig roll i företagets fortsatta framgångsresa. Ansök idag!

Information om uppdraget

ABECE är ett företag som utvecklar industriella styr- och maskinsystem för produktion av takpannor. Nu söker ABECE en automationsingenjör vars roll har stor betydelse i det familjära företaget. Du kommer att ha en varierad arbetsdag med arbetsuppgifter inom robot- och PLC-programmering samt motorstyrningar. Här får du möjlighet att arbeta med komplexa teknikprojekt där du får vara delaktig i hela kedjan. Har du rätt driv och vågar ta för dig är detta en perfekt möjlighet för dig att utvecklas både i din yrkesroll och inom företaget i stort.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos ABECE.

Arbetsuppgifter

När du börjar som automationsingenjör kommer du att få en introduktion som rör både företag och produkter. Du kommer att gå bredvid erfarna automationsingenjörer och arbeta nära produktionen, för att lära känna ABECE:s produkter och maskinsystem. När du har blivit varm i kläderna kommer du att arbeta i en bred roll, med varierande arbetsuppgifter där du får arbeta med hela kedjan. Här får du arbeta end-to-end med unika kundprojekt från att du bygger maskinstyrning från grunden till HMI och användarfunktion. Du har ett tätt samarbete både med produktionen, övriga utvecklingsavdelningen och kunderna.

Arbetet kommer ske både i Nyköping och på plats hos företagets kunder, som i sin tur kan befinna sig på andra sidan jordklotet! Resor på 3-4 veckor åt gången ingår därför i tjänsten. Hos kunden sätts produktionslinor upp, installeras och trimmas för optimal körning. Arbetet är varierande, där du måste vara lösningsfokuserad och flexibel inför de problem som ni kan ställas inför.

Exempel på huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Arbeta med PLC- och Robotprogrammering samt arbeta med motorstyrningar.
 • Arbeta nära både produkt och kund, där du på sikt kommer bidra med din specialistkompetens inom automationsområdet.
 • Vara med och ta fram morgondagens lösningar till framtidens produktionslinor för takpannor.
Vill du utvecklas inom automation i ett familjärt företag? Hos ABECE får du verktygen för att på sikt bli en erfaren automationsingenjör i en organisation som alltid bjuder på nya utmaningar och ny utveckling.

Vi söker dig som

* Har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot automation eller motsvarande samt har kunskaper inom PLC-programmering.

Både du som är utbildad ingenjör och du som har läst YH inom automation är intressant för oss, då rollen och arbetsuppgifterna kan anpassas utifrån din bakgrund.
Det mest centrala är att du är intresserad och motiverad av att lära dig mer om industriella styr- och maskinsystem och vill utvecklas inom automation hos ABECE.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, för att du ska kunna kommunicera med både kollegor och kunder runt om i världen.
 • Vill se och upptäcka mer av världen! Du har både viljan och möjligheten att resa och vara borta upp till fyra veckor i sträck.
 • Det är även mycket meriterande om du har arbetat med industriautomation och maskinstyrning tidigare.
Som person har du ett stort driv och vilja att utvecklas inom automation. Du vågar ta initiativ och att testa nya idéer men tar även hjälp när det behövs för att kunna driva ditt arbete framåt. Du kan anpassa din kommunikation till olika människor i olika roller och har lätt för att knyta kontakt med nya människor. Du är en lagspelare, både ihop med dina automationskollegor och med övriga funktioner på företaget. Du tar också stort ansvar för ditt arbete och kommer gärna med förslag på lösningar vid problem.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till ev. uppsägningstid.
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare.
 • Placering: Nyköping, med resor till kunder runt om i världen.
 • Kontaktuppgifter: Frida Andersson 013-4709609.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Nyköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Är du intresserad av ABECE och deras produkter? Kolla gärna in deras hemsida där du även kan se fler videos.