Hoppa till innehåll
2Complete logotyp

Business Controller

Publiceringsdatum
12 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du arbeta i en unik bransch med långsiktigt fokus på klimat och framtidens energilösningar? Trivs du som Business controller på ett internationellt bolag? Då har vi möjligheten för dig hos vår kund Cyclife!

Vad erbjuder vi?
* Unik bransch
* Stort miljöperspektiv
* Flexibla arbetstider/ Hybrid
* 30 semesterdagar samt arbetstidförkorting
* 5000kr i friskvård
* Stora utvecklingsmöjligheter.

"Cyclife Sweden AB är ett bolag inom EDF-koncernen (Electricitet De France), en av världens största arbetsgivare och en tung aktör inom energisektorn. Cyclife är i en stor tillväxtfas och bedriver kärnteknisk verksamhet vid Studsviksområdet utanför Nyköping och är dag ett bolag med drygt 180 anställda. Företaget har världsunik specialistkompetens rörande avveckling av radiologiska anläggningar och hjälper sina kunder att minimera miljöpåverkan från deras radiologiska verksamhet. Den svenska anläggningen är belägen i skärgården utanför Nyköping. Cyclifes ambition är säkerhet kombinerat med långsiktigt ansvar för människor och miljö samt att skona våra naturresurser genom en hög grad av återvinning.”

Detta är en rekrytering med start omgående eller enligt överenskommelse. Då Cyclife är en säkerhetsklassad verksamhet genomförs säkerhetsprövningar som standard i alla processer.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett par års erfarenhet av arbete med controlling. Du trivs i en dynamisk roll och motiveras av att skapa effektiviseringar för att höja lönsamhet för bolag.

* Eftergymnasial utbildning inom ekonomi
* 2-3 års arbetslivserfarenhet inom liknande roll
* Erfarenhet av månads-och årsredovisning
* Meriterande med erfarenhet från internationella bolag
* Meriterande med erfarenhet från SAP
* Högt kunnande i ekonomisystem och Excel
* Svenska och engelska obehindrat i tal och skrift
* B körkort.

Som person ser vi att du är strukturerad, analytisk och förändringsbenägen. Du är en ödmjuk lagspelare som gärna bidrar till teamet och organisationen och som motiveras av att driva utveckling av de ekonomiska processerna. Du trivs väl i en större internationell matrisorganisation och har förmågan att kombinera ett högt strategiskt fokus med operativt arbete.


Vad innebär rollen?
I rollen som Business controller hos Cyclife kommer du att arbeta brett inom finansprocesserna med fokus på projekt-controlling och agera den ekonomiska experten. Du är kunnig och kan guida dina kollegor i de svenska regelverken och du kommer att ha flera kontaktytor både internt och externt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
* Genomförande och registrering av vinstavräkning.
* Delta i genomgång av offerter och ekonomiska kalkyler med ansvar för pris- och kostnadskontroller avseende både för- och efterkalkyl
* Utföra månatliga projektuppföljningar inklusive kostnads-/vinstanalys och stödja/utbilda projektledare i finansiell projektledning
* Bokning av CAPEX och beräkning av kapitalisering av interna kostnader
* Analys av budgetavvikelser
* Delta i företagets verksamhetsstyrning genom att ta fram beslutsunderlag med ekonomisk koppling till verksamheten.
* Medverkan i rapportering till ägare och myndigheter.
* Delta i verksamhetens befintliga finansuppgifter.
* Att i övrigt utföra arbete/uppdrag enligt avdelningschefens direktiv.
* Aktivt deltagande i förbättringsarbete för att nå avdelningens och företagets mål.

Intresserad? Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande. Vid eventuella frågor om tjänsten hänvisar vi till ansvarig rekryteringskonsult.


2Complete
Trygghet och förtroende är målen i 2Completes rekryteringsprocess. Detta uppnås genom ett nära och personligt samarbete med de kunder som valt oss som sin rekryteringspartner. Vår passion för att få ut människor i arbete och att få in rätt person i rätt sammanhang i arbetslivet, driver oss framåt.

2Complete Group samt alla dess dotterbolag är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit det sedan 2011.

2Complete Group är Gasellen vinnare 2022, utmärkelsen som tilldelas Sveriges snabbast växande företag.

2Complete logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 mars 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren