Yrkeslärare inom finsnickeri, inredningssnickeri, CNC, CAD/CAM

Nybro kommun · Utbildning · 21 mars

Om jobbet

Hos oss arbetar du med många olika typer av utbildningar. Våra utbildningar vänder sig främst till elever och studerande inom gymnasieutbildning inom hantverksprogrammet finsnickeri, yrkesvux samt yrkeshögskola, vi genomför även uppdragsutbildningar. Uppdragen kräver att arbetslagets arbetssätt präglas av samarbete, flexibilitet samt en drivkraft att utveckla utbildningen. Vi utbildar även i CNC, CAD och CAD/CAM. I dina arbetsuppgifter ingår att planlägga, dokumentera och genomföra utbildningar i enlighet med de anvisningar som finns inom respektive skolform. All handledning och undervisning genomförs parallellt med lärande i arbete/arbetsplatsförlagt lärande (LIA/APL), vilket innebär att du också har ansvar för utbildning av handledare på arbetsplatsen och ansvar för praktikanskaffning till de studerande. Du arbetar naturligtvis också med uppföljning och betygsättning av de studerandes studieresultat. I tjänsten ingår även arbete i arbetslag. Att arbeta som yrkeslärare hos oss innebär möjlighet till ett varierat arbete med olika typer av utbildningar och uppdrag. Vi tillämpar urval och eventuell tillsättning av tjänsten löpande under annonseringstiden.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som - har yrkeserfarenhet från inredningssnickeri, finsnickeri och CNC, CAD/CAM, samt lärarutbildning eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet. - är väl förtrogen med maskiner och utrustning inom finsnickeri samt materialet trä och övriga vanligt förekommande material som används inom snickeribranschen. - är strukturerad, flexibel och ha lätt för att samarbeta med både kollegor och elever/studerande samt att kunna skapa motovation utifrån varje elevs unika förutsättningar och behov. - vi ser gärna att du har lärarexamen eller annan pedagogisk utbildning och arbetslivserfarenhet inom yrket. - vill bidra till att hela verksamhetens utveckling. - vill arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra utbildare/lärare kring grupper av studerande/elever. - har förmåga att genom ett aktivt mentorskap medverka till att de studerande genomför sin studieplan och når sina mål. - genomför utbildningen med hög grad av studerandeinflytande. - använder IT som ett naturligt verktyg i såväl undervisning som i ditt övriga arbete - vi ser det som meriterande att du som söker har kunskaper inom programmen TopSolid och Biesse/XNC. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Krav på körkort behörighet B.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning. Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare.
Jobbfakta
Ort
Nybro
Anställning
Heltid
Deltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Lärare
Kontakt

Mejla eller ring Susanne Carlsson, 0481-45597

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 mars

Om arbetsplatsen

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen. Lärande- och kulturförvaltningen i Nybro kommun bedriver förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola samt kommunal vuxenutbildning med SFI och särskild utbildning för vuxna. Inom förvaltningen finns utbildning i glashantverk genom Riksglasskolan i Pukeberg samt uppdragsutbildningar och utbildningar inom yrkeshögskolan. Lärande- och kulturförvaltningen har även ansvar för bibliotek, kulturskola, fritidsgårdsverksamhet, allmänna kulturfrågor samt biografen Folkan. Lärande- och kulturförvaltningen har drygt 600 anställda och en årsbudget på omkring 365 miljoner kronor.