Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

Verksamhetschef/Föreståndare till Nytida Rånäs HVB.

Nu söker vi en driven verksamhetschef till vårt team. Vi erbjuder ledarskapsprogram, ett meningsfullt arbete och möjligheten att göra skillnad!

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Ledarskapsprogram för samtliga blivande chefer via Lära
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Om rollen
För oss är det viktigt att du som verksamhetschef vill vara aktiv och nära verksamheten. Det är en förutsättning för att du ska kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att företagets värderingar, det pedagogiska ramverket och gällande lagstiftning efterlevs på din verksamhet/verksamheter.

Du både vill och har förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar samt rapporterar till regionchefen och ingår i hens ledningsgrupp.

Om Rånäs HVB
Här kan du läsa om verksamheten https://nytida.se/verksamheter/ranas-behandlingshem/

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via Läras ledarprogram. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor.

Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som av arbetsgivaren har relevant högskoleutbildning, såsom socionom eller annan högskoleutbildning inom beteendevetenskap eller socialt arbete. Du har dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord kring ledarskap. Som verksamhetschef på Nytida Rånäs HVB, är du även föreståndare för verksamheten. Du behöver därför ha utbildning och erfarenhet som IVO godkänner för föreståndarskap.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i behandling, och har god kännedom och intresse för behandlingsinsatser och behandlingsmetoder.

Du är en person som vill ta ansvar för helheten - för verksamhetens kvalitet för de som får behandling hos oss, för våra medarbetare och arbetsmiljön och för verksamhetens ekonomi. Det är också avgörande att du tycker om att arbeta verksamhetsnära. Du har god kunskap gällande behandling och trivs i att arbeta i en verksamhet som förändras för att möta våra uppdragsgivares behov. Du gillar och är van vid förändringsarbete. I arbetet ingår administrativa uppgifter som återkoppling och statistik till våra uppdragsgivare, ekonomiska uppgifter - där du bland annat är ansvarig för fakturering, bokslut etc, personaladministration samt vanligt förekommande verksamhetsadministration. Du ingår i regionens ledningsgrupp. Ledningsgruppen ses en gång i månaden, och innebär oftast resa till Stockholm eller verksamheter inom regionen. Du rapporterar till regionchef som finns på distans.

Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du gillar att ge och ta emot feedback och bryta ned och arbeta mot uppsatta mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.
Tillträdesdag: enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 230403, intervjuer sker fortlöpande.
För mer information kontakta: Regionchef Linda Lagerqvist, linda.lagerqvist@nytida.se
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson
Nytida AB
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 apr. 2023 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se nytida.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare