Hoppa till innehåll
Sommarjobba med engagerade kollegor hos oss på Hallsta pappersbruk

Vill du sommarjobba i en framtidsbransch med en klimatsmart råvara som utgångspunkt? Är du nyfiken och vill lära dig nya saker i en kreativ miljö? Då är ett sommarjobb på Hallsta pappersbruk något för dig!


Vill du spendera din sommar med oss på Hallsta pappersbruk?

Hallsta är ett av Europas ledande bruk inom specialpapper. Vi driver utvecklingen mot framtidens pappersprodukter med stort fokus på hållbarhet. Viljan att göra ett bra jobb och bidra till en grönare framtid är tydlig. Våra produkter är klimatneutrala och vårt bruk är idag helt självförsörjande på ånga. Hos oss hittar du närmare 400 medarbetare. Hallsta Pappersbruk har tradition av innovation och utveckling, vilket gör att vi idag är ett framgångsrikt bruk. Vi ligger pendlingsbart, längs den vackra roslagskusten, från större orter såsom Norrtälje och Uppsala.

"Holmen är ett företag jag stolt kan berätta att jag har arbetat på. Kollegerna är alltid trevliga och hälsar när man stöter på varandra, både gående i gångarna eller på vägarna när man färdas i truck. Tar man initiativ och vill utvecklas finns möjligheten till ett mer varierat arbete" - Alexandra, tidigare sommarjobbare

Din framtida utmaning

Hos oss får du som sommarjobbare varierande arbetsuppgifter och ingår i ett team av engagerade kollegor. Det är viktigt att du är ansvarstagande och har ett säkerhetstänk i ditt arbete eftersom du ersätter ordinarie personal. I alla sommarjobb är du en viktig del i vårt mål att göra våra kunder nöjda genom att leverera rätt produkt i rätt tid på ett säkert sätt till våra kunder.

Det vanligaste sommarjobbet hos oss är som skiftgående operatörer till våra pappersmaskiner eller liknande roller i vår produktionsverksamhet, men vi har även dagtidstjänster som underhållspersonal inom mekanik och el/automation, laboranter och produktionsplanerare.

Arbetsuppgifterna kommer att variera beroende på vad du arbetar med, men här är några exempel på vad våra sommarjobbare gör:

Som operatör jobbar du till exempel med att skära pappersrullar enligt kundens beställningar eller styra processen så att rätt kvalitet på massa kommer till pappersmaskinerna. Om du i stället arbetar på underhåll hjälper du till att hålla all vår utrustning i bra skick och felsöker när något går sönder. Som laborant tar du prover av våra produkter och i vår process och analyserar dem för att säkerställa rätt kvalitet. Som produktionsplanerare hjälper du till att planera produktionen på maskinerna så att vi kan köra våra maskiner så effektivt som möjligt och samtidigt levererar rätt till kund.

Som du ser behövs många olika kategorier av sommarjobbare för att vi skall kunna bedriva vår verksamhet på bästa sätt.

Jobbar du skift så jobbar du kontinuerligt 3-skift vilket innebär rullande förmiddag-, eftermiddag- och nattskift. Arbetstiden på dagtid är oftast kl. 6.30-15.30.

Är du den vi söker?

Om du är nyfiken, engagerad och vill lära dig nya saker i en kreativ miljö kan ett sommarjobb hos oss vara något för dig. Du har ett tekniskt intresse och tycker om att arbeta med problemlösning. Förutom det har du en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Givetvis har du ett högt säkerhetstänk! Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser.

Körkort är ett krav i ett flertal av tjänsterna samt meriterande om du har truck- och/eller traversvana. Du har en avslutad eller pågående gymnasieutbildning. Eftergymnasial utbildning är meriterande, med fördel som ingenjör, systemtekniker, processtekniker eller motsvarande med teknisk inriktning inom relevant område. För sommarjobbet som laborant ser vi gärna att du har pågående eller avslutad högskoleutbildning.

Vi ser mångfald i teamet som en styrka för ökad kreativitet. Vi strävar efter en jämn könsfördelning bland våra medarbetare.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du eget ansvar och lära dig nya uppgifter. En förutsättning för detta är att du visar intresse, nyfikenhet och är engagerad i att lära dig. Du tar ansvar för att strukturerat och självständigt lösa dina uppgifter och hitta orsak till uppkomna problem. Vi sätter säkerheten först och därför är det viktigt att du följer de regler som finns, vågar fråga och ger förslag till förbättringar.

Vi arbetar i team, så det är viktigt att du du tycker om att samarbeta med andra människor och att du kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi värdesätter mångfald i team eftersom vi vet att det ger ökad kreativitet. Vi strävar efter jämnare könsfördelning mellan våra medarbetare och ser gärna både kvinnliga och manliga sökande.

För att kunna söka dessa tjänster behöver du ha:
  • Körkort är ett krav i ett flertal av tjänsterna och det är meriterande om du har traversvana.
  • Avslutad eller pågående gymnasieutbildning.
  • Eftergymnasial utbildning är meriterande, med fördel som ingenjör, systemtekniker, processtekniker eller motsvarande med teknisk inriktning inom relevant område. För sommarjobbet som laborant och produktionsplanerare ser vi gärna att du har pågående eller avslutad högskoleutbildning.
Ansök redan idag!

Ansökan sker via länken nedan. I denna rekrytering behöver du endast bifoga CV - inget personligt brev utan du får istället besvara några urvalsfrågor.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så ansök redan idag! Vi ser fram emot din ansökan senast den 28 mars 2023.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 mars 2023 (-1 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Innovativa pappersprodukter av färsk fiber Holmen utvecklar innovativa pappersprodukter av färsk fiber, väl anpassade för böcker, magasin, reklam och förpackningar. Vi specialiserar oss på de användningsområden där lätta papper med hög bulk och ljushet samt goda tryckegenskaper är en fördel. Den färska fibern från hållbart brukade skogar är också en förutsättning för morgondagens returpapper. Våra bruk ligger i Braviken utanför Norrköping och i Hallstavik norr om Stockholm.

Fler från samma arbetsgivare