Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Serviceinriktad teletekniker

Ansök nu
Vill du vara med och göra skillnad och samtidigt jobba med det du brinner för? Sök till oss och bli en viktig spelare i arbetet med att säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda dygnet runt, året om. Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling.

Nu söker vi en teletekniker inom sensor och radar till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, med placering vid Genomförandeenhet Mitt med arbetsort Väddö skjutfält.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att både självständigt och i arbetslag utföra tillsyn och underhåll av Försvarsmaktens radarsystem. Det kan handla om att utföra praktiska underhållsåtgärder på obemannade anläggningar, varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer i stor omfattning. Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom Svealand men kan även innefatta övriga landet. Tjänsten kan också innebära deltagande i systemstödsresor utomlands. Arbete på hög höjd ingår i tjänsten, därför är godkänd läkarundersökning för mast och torn ett krav innan anställning kan erbjudas.

Krav
Kvalifikationer
  • 3-årig gymnasieutbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
  • Goda kunskaper inom elektronik och mätteknik
  • God datorvana
  • B-körkort
  • Fysisk status för torn- och mastutbildning
MERITERANDE
  • Goda kunskaper inom området tele/radiokommunikation samt datateknik/datakommunikation och självständigt kunna utföra felsökning/reparation på denna typ av system
  • Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens utrustningar
  • Dokumenterad kompetens/erfarenhet inom Försvarsmaktens sensorsystem
  • Godkänd Torn- och mastutbildning
  • CE körkort
Personliga egenskaper
Som person tycker du om att ge service och att finna lösningar på problem. Du är öppen, ansvarskännande och trivs med många kundkontakter. Du är en duktig lagspelare samtidigt som du har en god förmåga att arbeta självständigt. På avdelningen finns många manliga medarbetare och vi arbetar för en ökad mångfald och könsfördelning, och ser därför gärna kvinnliga sökande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi erbjuder en varierande arbetsvardag, flexibla arbetstider och möjlighet till en hälsosam livsstil med tillgång till gym och träning på arbetstid tre timmar per vecka. Det finns också stora möjligheter till kompetensutveckling och vid anställning ingår grundläggande radarutbildning och sedan vidareutbildning inom varje radarsystem. Under provanställningen kommer behörighetsutbildning för arbete på hög höjd, "Mast- och torn" att genomföras. För fast anställning krävs godkänt resultat.

Anställningsform Tillsvidare med 6 månaders provanställning tillämpas
Befattningen är civil. Hos oss kommer tjänsten att benämnas som teleingenjör med inriktning sensor.
Sysselsättningsgrad Heltid
Arbetsort Väddö
Tillträdesdatum snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av
Fredrik Söderman 010-823 65 31, 070-372 46 32
Michael Visuri Möller 08-584 548 12, 070-353 33 84
Tobias Österberg 072-983 93 80

Upplysningar angående anställningsvillkor kontakta
Sandra Assisi, nås via växeln 08-788 75 00

Fackliga representanter
OFR/O Anders Wallinder
OFR/S Martin Sparr
SACO Mika Laitanen
SEKO-F Matz Felix

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 okt. 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare