Administrativ koordinator (nämndsekreterare) till Norrtälje kommun

Administrativ koordinator (nämndsekreterare) till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Vill du vara med och bygga den demokratiska processen? Är du intresserad av samhällelig utveckling? Börja jobba hos oss på kommunstyrelsekontorets kansli.

Om tjänsten
Kansliet är hjärtat i den demokratiska processen. Vårt jobb är att säkra att beslutsunderlag inför kommunstyrelse, fullmäktige och övriga nämnder håller hög kvalitet och att det finns effektiva processer för att genomföra mötena. På kansliet är hög service gentemot såväl invånare som förtroendevalda en självklar utgångspunkt för vårt arbete.

Arbetsbeskrivning
Som administrativ koordinator bidrar du till att de förtroendevalda politikerna i Norrtälje kommun får det stöd som behövs för att fatta korrekta och välgrundade beslut. Du stödjer beslutsprocessen för ett antal politiska instanser såsom kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, nämnder och utskott. Din roll är att säkra att alla underlag håller hög kvalitet och möten kan genomföras på ett professionellt sätt. Du är därför involverad i hela processen från att sätta agendor och vara stöd när mötena genomförs till att tillsammans med politiker och kollegor följa upp fattade beslut.

I uppdraget ingår följande uppgifter:
  • Vara sekreterare i nämnder och styrelser med tillhörande utskott. I uppgiften ingår att i dialog med nämndordförande ta fram agenda, skicka ut kallelse och föra protokoll. I rollen ingår också att bereda ärenden inför behandling i nämnd eller styrelse.
  • Tjänstgöra vid kommunfullmäktiges sammanträde. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att föra protokoll eller hantera sammanträdessystemet.
  • Tillsammans med övriga kollegor utveckla kansliets verksamhet, både våra processer och digitala system.
  • Utföra andra administrativa arbetsuppgifter relaterade till kansliets verksamhet.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med den typ av arbetsuppgifter som ingår i tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat som nämndsekreterare eller motsvarande samt om du har en examen inom juridik, statsvetenskap eller offentlig förvaltning. Det är också meriterande med erfarenhet av IT-systemen Platina och Meetings+.

Vi har höga förväntningar på varandra i teamet och vi förväntar oss att du bidrar till att lösa kansliets arbetsuppgifter. Du är en problemlösare och har känsla för service. Vi ser att du tar dig an arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är stabil och bidrar med ordning och reda. Du gillar att tillsammans med andra driva utvecklingsarbete och bidra till ständiga förbättringar. Vi ser det som en självklarhet att du är van att arbeta digitalt och har en utmärkt skriftlig förmåga. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen
På kommunstyrelsekontorets kansli arbetar totalt 9 personer inom nämndsekretariatet, valadministrationen och Norrtälje Stadsarkiv tillsammans för att möta våra förtroendevaldas och invånares behov. Kansliet ansvarar för beredning av ärenden och sekreterarskap för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen med dess utskott, teknik- och klimatnämnden med utskott, val- och demokratinämnden samt styrelsen för Norrtälje kommunhus AB.

I vårt arbete utgår vi från Norrtälje kommuns värdegrund: Invånaren först, Allas lika värde och Höga förväntningar.

Annonsen avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.
Mer info
Område Norrtälje
Yrkesroll Administration, Koordinator, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 aug 2021 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Norrtälje kommun
Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil - lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.