Senior Förrättningslantmätare, Norrtälje

Senior Förrättningslantmätare, Norrtälje

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Arbetsuppgifter
Som medarbetare hos oss arbetar du tillsammans i team med andra förrättningslantmätare, förrättningsassistenter och mätnings- och kartingenjörer. Vi har kontor i hela landet och den samlade kompetensen bildar en gemensam kunskaps- och erfarenhetsbank där du kommer att vara ett stöd för teamen i handläggningen av alla typer av ärenden. Som senior förrättningslantmätare har du gedigen erfarenhet av att arbeta som förrättningslantmätare och du kommer handlägga de mest komplexa förrättningsärenden vilket kräver att du har en mycket utvecklad förmåga till rättslig analys och problemlösning. Du bereder, leder sammanträden och fattar beslut i mer komplexa ärenden och representerar Lantmäteriet vid samverkan med andra myndigheter, branschorganisationer och företag. Du driver ärenden framåt i processen på ett effektivt och rättssäkert sätt både genom att göra egna utredningar och lagtolkningar samt fatta myndighetsbeslut, men du blir också en viktig del i samarbetet med andra kollegor som medverkar i förrättningen, t ex förrättningsassistent, mätnings- och kartingenjörer och andra lantmätare. Du förväntas bidra till dina kollegors utveckling genom att agera som handledare eller mentor och kommer även att ha en viktig roll i att aktivt bidra och ansvara för kompetensspridningen på nationell nivå. Våra tekniska system möjliggör arbete även utanför kontoret och vi erbjuder dig ett modernt arbetssätt där du kan kombinera arbetsliv och fritid på ett bra sätt. Tillsammans med övriga experter ingår du i nationella nätverk och har tillgång till organisationens samlade kompetens. Vi erbjuder dig en viktig statstjänstemannaroll.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen arbetslivserfarenhet som förrättningslantmätare samt en svensk eller validerad civil- eller högskoleingenjörsexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig. Har du studerat en civilingenjörsexamen inom lantmäteri eller har du en fördjupad kunskap inom svensk fastighetsrätt, erhållen via studier eller arbete? Då värderar vi det högt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper vilket innebär att vi vill att du har ett stort engagemang, positiv inställning och bidrar till teamets goda samarbete. Du trivs med att dela med dig av dina specialistkunskaper till kollegor i hela landet. Som senior förrättningslantmätare bereder du och fattar beslut av svårare karaktär på ett objektivt och kvalitetssäkert sätt och förväntas kunna lösa konflikter i förrättningar på ett förtroendegivande sätt. För tjänsten är det viktigt att du kan kommunicera både skriftligt och muntligt i det svenska språket. Eftersom du kommer att delta i både små och stora sakägarmöten där motstridiga intressen kan finnas, är det viktigt att du är trygg med att tala inför grupper och har förmågan att på ett pedagogiskt sätt anpassa budskapet till målgruppen. Tjänsten kräver B-körkort

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Daniel Lundin
Telefon 0176-76657
Område Norrtälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 juni 2020 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!