Vikarierande Produktionsingenjör inom mekanisk massatillverkning

Vikarierande Produktionsingenjör inom mekanisk massatillverkning

I skogen växer framtiden. Väx med oss!

Har du ett stort teknikintresse och gillar att lösa problem? Vill du jobba i en framtidsbransch med en klimatsmart råvara som utgångspunkt?


Din nya arbetsplats
Hallsta är ett av Europas ledande bruk inom nischen färskfiberbaserat specialpapper. Vi driver utvecklingen mot framtidens pappersprodukter med stort fokus på hållbarhet. Våra produkter är klimatneutrala och vårt bruk är idag helt självförsörjande på ånga. Här har du alltid nära till kunniga och engagerade kollegor. Viljan att göra ett bra jobb och bidra till en grönare framtid är tydlig. Hos oss hittar du närmare 400 medarbetare Vi finns längs den vackra Roslagskusten, 4 mil norr om Norrtälje och 6 mil öster om Uppsala.

Din framtida utmaning
Just nu söker vi en vikarierande Ingenjör under perioden 2019-08-12 t.o.m. 2020-08-01, med möjlighet till ytterligare förlängning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som produktionsingenjör inom mekaniks masstillverkning är att utveckla och optimera processen som berör produktionslinjen. I linjen ingår ett stort att antal raffinörer för massaframställning och processteg för blekning av pappersmassan. Du ingår i ett dedikerat team där du har ett sammanhållande ansvar för processutveckling, kostnadseffektivitet och kvalitet. Arbetet innebär ett proaktivt och produktionsnära arbetssätt, med allt från att bistå vid felsökning till att optimera flödet. Betoning ligger på att säkerställa god tillgänglighet på massatillverkningen så att våra pappersmaskiner får rätt förutsättningar för att skapa högkvalitativt papper. I arbetet kommer du att ha mycket kontakter både internt och externt.

För att lyckas i rollen
Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen eller motsvarande utbildning med inriktning mot kemiteknik, maskinteknik, pappers- eller tryckteknik. Oavsett om du är nyexaminerad eller erfaren är du intressant för oss. Som person är du driven, gillar att hitta nya lösningar och värdesätter teamets framgångar. Vidare är du ansvarstagande, noggrann och arbetar målinriktat, enligt Holmens värderingar Mod, Engagemang och Ansvar. Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Även goda kunskaper i företagsekonomi, ledarskap och organisation är önskvärt.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. På Hallsta pappersbruk så arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Holmen präglas av intern rörlighet, vilket innebär att du som medarbetare har stora möjligheter till karriärutveckling inom företaget. Vi har även möjlighet att erbjuda boenden till en låg kostnad, både permanenta bostäder och enkla övernattningslägenheter
Mer info

Om arbetsgivaren

I skogen växer framtiden

Holmen är en av Sveriges största skogsägare och den växande skogen är grunden för vår verksamhet. Här får du jobba med skogens kretslopp från planta till planka, där vi förädlar råvaran till allt från trä för klimatsmart byggande till förnybara förpackningar, magasin och böcker. Holmen producerar även förnybar energi från vatten- och vindkraft. Med hållbarhet i alla led får du vara med och skapa en bättre framtid tillsammans med oss.

Holmen Paper är en av världens ledande tillverkare av trähaltigt tryckpapper till magasin, böcker och reklam. Vi erbjuder innovativa, hållbara och resurseffektiva produkter som baseras på färsk fiber från omsorgsfullt brukade svenska skogar. Via våra två svenska pappersbruk i Hallsta och Braviken samt våra sju europeiska säljbolag erbjuder vi innovativa lösningar till kunder över hela världen. Vårt huvudkontor ligger i Norrköping och idag är vi fler än 850 medarbetare som producerar drygt 1,1 miljoner ton papper varje år.