Teletekniker Sensor och radar

Teletekniker Sensor och radar

Försvarsmakten söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförande Enhet Mitt med arbetsort Väddö skjutfält.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna består i att både självständigt och i arbetslag utföra tillsyn och underhåll på Försvarsmaktens radarsystem.
Dessa består i att till huvuddel genomföra praktiska underhållsåtgärder på obemannade anläggningar, varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer i stor omfattning. Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom Svealands gränser men kan även innefatta övriga landet. Tjänsten kan även innebära deltagande i systemstödsresor utomlands. Då en del service utförs på hög höjd måste godkänd läkarundersökning genomföras innan anställning. Vid anställning ingår grundläggande radarutbildning och sedan vidareutbildning inom varje radarsystem.

Kvalifikationer:
  • 3-årig gymnasieutbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
  • Goda kunskaper inom området tele/radiokommunikation samt datateknik/datakommunikation och självständigt kunna utföra felsökning/reparation på denna typ av system.
  • Goda kunskaper inom elektronik och mätteknik.
  • God PC-vana
  • B-körkort fordras
  • Fysisk status för torn och mastutbildning
Meriterande:
  • Vi ser det som meriterande om du har yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens utrustningar
  • Dokumenterad kompetens/erfarenhet inom Försvarsmaktens sensorsystem är meriterande
  • Godkänd Torn och mastutbildning
  • CE körkort meriterande
Personliga egenskaper:
Som person är du utåtriktad och tycker om att ta ansvar. Du är öppen, serviceinriktad och trivs med många kundkontakter. På avdelningen finns många manliga medarbetare och vi arbetar för en ökad mångfald och könsfördelning. Hos oss kommer tjänsten att benämnas teleingenjör med inriktning Sensor. Vi ser gärna att du redan idag arbetar som tekniker. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras, delta i övningar samt att tjänstgöra i krigsorganisation och utlandsstyrka.
Arbetsort Väddö skjutfält.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Teknikledare Fredrik Söderman 010-823 65 31, 070-372 46 32
AVD chef Michael Visuri Möller 08-584 548 12 el 070-353 33 84.

Fackliga kontaktpersoner:
OFR/O Anders Wallinder
OFR/S Martins Sparr
SACO Pär Loman
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast den 18 april 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Norrtälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)
Visa var