Driftingenjör - Värme

Driftingenjör - Värme

Norrtälje Energi tror på frihet under ansvar och balans i livet, att medarbetare som mår bra presterar bättre. Här arbetar du på en varm och trygg arbetsplats där varje medarbetare är viktig för bolagets framgång. Vi är nu på jakt efter en driftingenjör och söker dig med erfarenhet inom värme eller process.

Information om uppdraget

Norrtälje Energi AB är Norrtälje kommuns energi- och infrastrukturbolag och ägs till 100 procent av Norrtälje kommun. Bolaget har cirka 60 anställda, omsätter 440 MSEK, har en över 100 år lång historik och bedriver verksamheter inom elnät, elhandel och -försäljning, fjärrvärme samt bredband. Värden som bolaget står för är trygghet, närhet och omtanke. Företagets strategi är att vara en hållbar samhällsbyggare genom att vara en attraktiv arbetsgivare, leverantör och samarbetspartner med fokus på det lokala näringslivet samt underlätta för invånarna att göra klimatsmarta val. Hållbarhet står högt på bolagets agenda. Varumärkeslöftet är Med gemensam kraft gör vi skillnad för Roslagen.

Bolaget är engagerat på många olika sätt i samhället. Grundtanken är givetvis att affärsverksamheterna ska vara till nytta och glädje för kunderna. Men det är också viktigt att människorna i samhället mår bra och får en chans att utvecklas. En viktig del i detta är sponsringen av klubbar och andra verksamheter med en tydlig koppling till barn och ungdomar, och bolaget sponsrar i dag ett 40-tal klubbar och aktiviteter som rör samhälle, kultur och idrott.

Avdelningen Värme är en av 5 avdelningar på Norrtälje Energi. Avdelningen består av en arbetsgrupp med 12 personer som tillsammans ansvarar för produktion och distribution av fjärrvärme till tätorterna Norrtälje, Rimbo och Hallstavik i Norrtälje kommun. Norrtälje kommun expanderar kraftigt och för att klara av pågående och framtida utmaningar behöver avdelningen nu förstärka organisationen med en mångsidig driftingenjör.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Norrtälje Energi.

Arbetsuppgifter

Som driftingenjör kommer du att arbeta med uppföljning och utveckling av driften på de olika värmeanläggningarna. Du som ingenjör genomför arbetsuppgifter inom ditt verksamhetsområde på ett produktivt, hållbart och resurseffektivt sätt utifrån slutkundens höga ställda krav.

Ett axplock av dina arbetsuppgifter
 • Genomföra utredningar inom produktion och distribution på värmeanläggningarna
 • Leda och/eller delta i projekt, ombyggnader och investeringar
 • Ta fram drifts- och underhållsinstruktioner
 • Arbeta med riskbedömningar och kris- och beredskapshantering
 • Delta i vissa av branschorganisationens nätverk och i arbetsgrupper för omvärlds- och branschbevakning och fungera som bolagets representant
 • Beredskapstjänst enligt schema
Vi söker dig som
 • Har några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom värme- eller processindustrin
 • Har erfarenhet av att jobba i projekt och med projektledning
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska
 • Innehar B-körkort
 • Meriterande om du har en ingenjörsutbildning
 • Erfarenhet av fastbränsleanläggningar är meriterande
ÖVRIG INFORMATION
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Norrtälje
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Norrtälje Energis önskemål är att alla samtal och mejl kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mejl men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mejl.
Mer info
Område Norrtälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Norrtälje Energi här