Projektchef Grundläggning

Projektchef Grundläggning

Peab Grundläggning AB är ett eget bolag inom Peabkoncernen. Vi är ett av Sveriges större företag inom spontning, pålning, borrning och grundförstärkning. Grundläggning är ett viktigt och många gånger tekniskt komplicerat arbete med allt från geotekniska lösningar till professionellt genomförda entreprenaduppdrag. Vi skapar förutsättningar för säker byggnation på alla platser.

Vi engagerar oss i hela produktionskedjan och är ledande inom vårt område. Du erbjuds en utmanande och varierande tjänst i en växande verksamhet. Vi fortsätter nu att bygga vidare på vår organisation för framtiden och behöver stärka upp med en driven och erfaren projektchef till vår grupp inom grundläggning.

Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss? Vill du dela med dig av din kompetens och erfarenhet och bidra till andra personers utveckling? Vill du få möjlighet att utvecklas själv som ledare och medarbetare? Då ska du söka till oss!

Din roll:

Rollen som Projektchef innebär att du har övergripande ansvar för pågående projekt avseende ledning, styrning, kundrelationer, större kontraktsfrågor, tekniska frågor, arbetsmiljö samt kvalitet och miljö. Du ansvarar för projekten i sin helhet, vilket innebär att du behöver kunskap om tekniska lösningar, arbetsmiljö och projektekonomi för att uppnå hög kvalitet för lönsamma projekt med såväl nöjda kunder som medarbetare.

Som Projektchef är du involverad i fler projekt samtidigt och du har förmåga att hitta lösningar och fatta beslut. Du kommer vara ett stöd till tjänstemännen ute i produktion i olika frågor.

Din placering kommer vara på vårt kontor i Norrköping men projekten kan ibland vara utanför närområdet varför du måste kunna resa och övernatta på annan ort. Projekten varierar i storlek och oftast hanterar du mer än ett projekt samtidigt på olika platser.

Du måste vara van att hantera kontrakt utifrån beprövande branschregler och praxis samt trivas med att bygga och behålla relationer med olika aktörer.

Rollen som Projektchef innebär att du får känna dig som en bidragande del av samhällsnyttan. Det är viktigt för oss att du känner dig som en del av gemenskapen i vårt erfarna team och du får också möjlighet att utvecklas som medarbetare genom Peabs interna utbildningar riktat till alla våra anställda.

En viktig del i rollen som Projektchef är att vara högt bidragande och en proaktiv del i att vårt AC-område skapar tillväxt både i organisationen och på marknaden.

Kvalifikationer:

Du bör ha eftergymnasial utbildning som byggingenjör/högskoleingenjör alternativt civilingenjör, eller ha motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har minst 5 års erfarenhet av projektledning inom Anläggning / Grundläggning i stora projekt, eller annan likvärdig erfarenhet. Du har tidigare haft personalansvar och är van vid att leda tjänstepersoner samt yrkesarbetare. Du bör ha arbetat med byggjuridik och ekonomi innefattande prognoser, samt är bekväm i rollen som förhandlare med beställarens representant.

Du har ett coachande ledarskap och är van vid personalansvar, viktigt för oss är att du trivs med att jobba med människors utveckling och skapa en teamkänsla. Då det dagliga arbetet innebär mycket kontakt med olika aktörer har du en hög social kompetens och lätt för att samarbeta. Du inger ett professionellt intryck och har lätt för att skapa förtroende. Du har en god kommunikativ förmåga och ditt ledarskap är tydligt, närvarande och entusiasmerande.

Du ska behärska det svenska språket i både tal och skrift. Körkort för personbil är ett krav.

Kontaktuppgifter:

Rekryterande chef Mikael Löfgren 073 337 66 59 (mikael.lofgren@peab.se)

HR Petra Mångelin 070 180 12 11 (petra.mangelin@peab.se)

OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail

Sista ansökningsdag 2023-01-31
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.