Hoppa till innehåll
NTM logotyp

Controller NTM, Norrköping

Ansök nu

Brinner du för analys och har ett stort intresse för verksamhetsutveckling?

NTM söker nu efter en Controller som är tidigt i karriären och som är redo att axla en viktig och utvecklande roll på en av Sveriges ledande mediekoncerner som verkar i en bransch i snabb förändring.

Som en del av vårt controllerteam ansvarar du för att löpande analysera nyckeltal och för att ständigt utveckla koncernens verksamhet mot lönsammare affärer.

Du kommer vara en del av koncernens ekonomiavdelning och rapportera till NTM-koncernens redovisningschef och arbeta nära koncernens verksamhetsansvariga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Analysera försäljnings- och ekonomidata för att föreslå åtgärder i syfte att utveckla verksamheten.
 • Löpande rapportering, ad-hoc analyser och uppdatering av nyckeltal
 • Analysera intäkter, kostnader och lönsamhet i olika delar av verksamheten
 • Stöd till chefer och ansvariga i löpande analysarbete
 • Vara ett stöd i prognos- och budgetprocesser i olika verksamheter
 • Vissa löpande arbetsuppgifter inom ekonomiavdelningen kan även förekomma

Du kommer dagligen att arbeta i ekonomisystemen Unit4 ERP och Unit4 FPM, analysverktygen Qlikview och Tableau samt Excel och Powerpoint.

Kvalifikationer och erfarenhet
 • Gärna akademisk utbildning inom ekonomi, eller motsvarande
 • Några års arbetslivserfarenhet inom redovisning och analys
 • Mycket god vana av att använda Excel
 • Erfarenhet av arbete med analysverktyg, såsom Qlikview eller Tableau är mycket meriterande
 • Erfarenhet från medie- eller reklambranschen är meriterande
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande, engagerad, lösningsorienterad och effektiv. Du är mycket analytisk med god förståelse för siffror. Du är strukturerad och förstår vikten av att arbeta noggrant. Som person är du proaktiv i ditt sätt att arbeta och har förmågan att ta tag i saker både rutinmässigt och av ad-hoc-karaktär. Du bidrar med ett prestigelöst förhållningssätt och trivs i en social arbetsmiljö. Du är dessutom serviceinriktad och har hög kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Arbeta hos oss
NTM-Koncernens verksamhet innefattar prenumererade morgontidningar, gratistidningar, digitala medier, distribution och tryckerier. Koncernen är verksam i Östergötland, Sörmland, Uppland, norra Småland, Norrbotten, norra Västerbotten och på Gotland.

Koncernens centrala funktioner finns i Norrköping och den lokala medieverksamheten utgår ifrån de större städerna i respektive landskap. Mer information om NTM AB hittar du på vår hemsida ntm.se. Där hittar du bland annat vår värdegrund. Vi är en värderingsstyrd koncern och vårt mål är en jämställd arbetsplats. Vi erbjuder dig unikt tillfälle att vara med på denna spännande förändringsresa i ett företag med stark företagskultur och entreprenörsanda. Läs mer här: ntm.se

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
14 juli 2023 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare