Hoppa till innehåll
NTM logotyp

Business Controller NTM-koncernen, Norrköping

Ansök nu

Har du något eller några års arbetslivserfarenhet och brinner du för analys och har ett stort intresse för verksamhetsutveckling?

NTM-koncernen söker nu efter en Controller och som är redo att axla en viktig och utvecklande roll på en av Sveriges ledande mediekoncerner som verkar i en bransch i snabb förändring.

Som en del av vårt controllerteam ansvarar du för löpande analyser och för att ständigt utveckla koncernens verksamhet mot lönsammare affärer.

Du kommer vara en del av koncernens ekonomiavdelning och rapportera till NTM-koncernens redovisningschef och arbeta nära koncernens verksamhetsansvariga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Analysera verksamhetsrelaterade data för att föreslå åtgärder i syfte att utveckla verksamheten.
 • Analysera intäkter, kostnader och lönsamhet i olika delar av verksamheten
 • Stöd till chefer och ansvariga i löpande analysarbete
 • Löpande rapportering, ad-hoc analyser och uppdatering av nyckeltal
 • Vara ett stöd i prognos- och budgetprocesser i olika verksamheter

Du kommer dagligen att arbeta i ekonomisystemen Unit4 ERP och Unit4 FPM, analysverktygen Qlikview och Tableau samt Excel och Powerpoint.

Kvalifikationer och erfarenhet
 • Gärna akademisk utbildning inom ekonomi, eller motsvarande
 • Något eller några års arbetslivserfarenhet inom controlling/redovisning och analys
 • Mycket god vana av att använda Excel
 • Erfarenhet av arbete med analysverktyg, såsom Qlikview eller Tableau är mycket meriterande
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Personliga egenskaper

Som person är du ansvarstagande, engagerad, lösningsorienterad och effektiv. Du är mycket analytisk med god förståelse för siffror. Du är strukturerad och förstår vikten av att arbeta noggrant. Som person är du proaktiv i ditt sätt att arbeta och har förmågan att ta tag i saker både rutinmässigt och av ad-hoc-karaktär. Du bidrar med ett prestigelöst förhållningssätt och trivs i en social arbetsmiljö. Du är dessutom serviceinriktad och har hög kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Arbeta hos oss

NTM-Koncernens verksamhet innefattar prenumererade morgontidningar, gratistidningar, digitala medier, distribution och tryckerier. Koncernen är verksam i Östergötland, Sörmland, Uppland, norra Småland, Norrbotten, norra Västerbotten och på Gotland.

Koncernens centrala funktioner finns i Norrköping och den lokala medieverksamheten utgår ifrån de större städerna i respektive landskap. Mer information om NTM AB hittar du på vår hemsida ntm.se. Där hittar du bland annat vår värdegrund. Vi är en värderingsstyrd koncern och vårt mål är en jämställd arbetsplats. Vi erbjuder dig unikt tillfälle att vara med på denna spännande förändringsresa i ett företag med stark företagskultur och entreprenörsanda. Läs mer här: ntm.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar NTM med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Martina Delin på 070-307 1405. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 nov. 2023 (38 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare