Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Ekonomichef för konsultuppdrag till Luftfartsverket

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Detta konsultuppdrag är för rollen som Chef för enheten Ekonomi.

Enheten Ekonomi ansvarar för ekonomisk planering, redovisning, uppföljning och rapportering av ekonomiska transaktioner. Den utför den ekonomiska redovisningen åt Luftfartsverket och dess dotterbolag. Enheten är också ett stöd till verksamheten i verksamhetsplanering och uppföljning, ekonomiska frågor samt bistår med bland annat kalkyler och andra underlag som krävs för styrning, ledning och uppföljning. Enheten består av enhetschef, nio redovisningsekonomer och 13 controllers inklusive en teamleader för respektive grupp.

I rollen som Chef för enheten Ekonomi har du verksamhets-, budget- och personalansvar för enheten samt ansvarar för att verksamheten bedrivs så effektivt som möjligt. Du ansvarar för utförandet av verksamhetsplanering, ekonomisk planering, redovisning, uppföljning och rapportering av ekonomiska transaktioner.

Chef för enheten Ekonomi ansvarar bl.a. för att:
 • leverera fakturering, leverantörs- och kundreskontra, löpande redovisning och bokslut.
 • identifiera nya och ändrade lagkrav inom ansvarsområdet och vid behov ta fram förslag på interna styrande dokument samt ansvara för uppdatering av dessa.
 • i övrigt ta fram förslag på interna styrande dokument inom ansvarsområdet samt uppdateringar av dessa.
 • inom ramen för befintliga resurser omhänderta övriga uppdrag från Koncernfunktionen "Styrning och Ekonomi", enhet "Ekonomistyrning", och vid identifierade gränsdragningsfrågor, samråda med Koncernfunktionen "Styrning och ekonomi", enhet "Ekonomistyrning".
 • delta i Ledningsgrupp för avdelningen "Gemensamma tjänster".
 • rapportera till Direktören för avdelningen "Gemensamma tjänster" samt avdelningens medarbetare (controller, redovisningsekonomer och teamledare).
Vem är du?

Vi söker dig som är samarbetsvillig, initiativtagande, resultatorienterad, kommunikativ, flexibel och har en god förmåga att planera. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. För att vara kvalificerad för uppdraget ska du utöver de personliga egenskaperna även uppfylla följande:
 • Flerårig erfarenhet som chef inom ekonomi (controllerchef, ekonomichef, redovisningschef, CFO)
 • Dokumenterad erfarenhet av verksamhets-, budget- och personalansvar
 • Relevant akademisk examen inom ekonomi eller likvärdig arbetslivserfarenhet
 • 5-10 års aktuell erfarenhet inom ekonomi
Det är meriterande om du har:
 • arbetat inom statlig eller offentligt reglerad verksamhet eller annan stor organisation
 • goda kunskaper i engelska i tal och skrift
Du erbjuds

Du erbjuds ett konsultuppdrag via Jurek hos vår kund. Uppdraget förväntas starta omgående och pågå till och med 2024-04-30 på heltid (100 %). Placering: Norrköping, arbetet förväntas utföras på plats.

Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Livija Bekkhus på livija.bekkhus@jurek.se.

Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Om Jurek

Jurek Recruitment & Consulting är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration samt marknad och management.
Mer info
Kontaktperson
Livija Bekkhus
Telefon
Email
Sista ansökningsdag
05 okt. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare