Systemingenjör till Billerud!

Systemingenjör till Billerud!

Vill du medverka i vår utveckling som systemingenjör?

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Tänk om du jobbade på ett världsledande företag? Vi växer och söker nu en systemingenjör för att stärka upp vårat team!

Din roll

Som systemingenjör hos oss kommer du vara en del av gruppen Systemteknik, ett härligt team bestående av 7 medarbetare där ni tillhör Skärblacka bruks underhållssektion El & Automation. Arbetsuppgifterna som systemingenjör är varierande och innehåller allt från att bistå med teknisk expertis i fel- och förbättringsutredningar till att vara drivande och ledande i olika projekt. Teamet har även ett helhetsansvar för området i såväl strategiska som operativa frågor och arbetar funktionellt med uttalad specialistkompetens för områdena styrsystem och drivsystem över hela Skärblacka bruk. Skärblacka Bruk har en omfattande installerad bas av processdatorsystem som QCS-, DCS- och PLC-system, drivsystem, fabrikstäckande informationssystem.

Som systemingenjör kommer du att:
  • Medverka vid förvaltning, utveckling och optimering av automationsfunktioner.
  • Vara drivande i planering och kontroll av olika arbeten inom ansvarsområdet.
  • Felsöka, analysera samt åtgärda vid problem i processdatorsystem.
  • Hålla dig uppdaterad kring utveckling och möjligheter.
  • Skapa och upprätthålla god relation till interna samt externa kontakter.
  • Vara projektledare och/eller aktivitetsansvarig i processtyrningsprojekt.
  • Medverka i interna samt externa besiktningar samt säkerställa att potentiella anmärkningar åtgärdas.
  • Upprätta struktureringsunderlag och utföra konfigureringsarbete i styrsystem
Beredskap ingår i tjänsten.

Din profil

Vi söker dig som är högskoleingenjör inom el, automation eller styrsystem alternativt arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av pappers- och massaindustri alternativt annan processindustri. Det är även meriterande om du har vana att arbeta i olika datasystem samt har kunskaper om IFS underhållssystem. För att komma till din rätt har du goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

Då du kommer ha många kontaktytor och samverka med övrig organisation tror vi att du är serviceinriktad, besitter en god samarbetsförmåga och har lätt för att knyta kontakter. Vi tror även att du är kreativ och en duktig problemlösare, detta för att kunna lösa de uppgifter och problem som arbetet består av.

Om Billerud

Billerud tar fram papper och förpackningsmaterial som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi är ett världsledande företag inom pappers- och förpackningsmaterial av premiumkvalitet tillverkade i nyfiber, och har ett starkt engagemang för hållbarhet, kvalitet och kundvärde. Företaget har tio produktionsenheter i Sverige, USA och Finland, cirka 5800 anställda i fler än 13 länder och kunder i fler än 100 länder. Billerud har en årlig omsättning på cirka SEK 37,2 miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs mer om oss HÄR.

Låter det intressant?

Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta rekryteringskonsult Lajla Dzebic på EISS Rekrytering & Search. Vi svarar gärna på frågor och för en dialog om hur du skulle komma till din rätt på Billerud.

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningshandlingar via mail, enligt vår integritetspolicy gällande GDPR. Sista ansökningsdag är den 12e januari 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Lajla Dzebic
Telefon 0702660786
Email Mejla Lajla Dzebic
Område Norrköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://eissrekrytering.se/
Sista ansökningsdag 1 feb 2023 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vi bygger långsiktiga relationer med våra kandidater och du som kandidat är mycket värdefull för oss. Som en del av vårt nätverk erbjuder vi dig tillgång till våra kontakter och kunder, samt stöttar dig till rätt karriärval. Du väljer själv om du önskar att vi aktivt letar efter tjänster som matchar din profil eller om du endast vill ta del av våra lediga tjänster. Vi är även intresserade av att komma i kontakt med dig som är egenföretagare och vill åta dig interimsuppdrag. Professionell kommunikation och diskretion är honnörsord för oss!"