Cyber Security Consultant

Cyber Security Consultant

På Cygate får du chansen att hela tiden utvecklas och arbeta med kollegor som är bland de bättre i Sverige på sina respektive områden. Med hjärtan som bankar lika hårt för människor som för teknik förser vi våra kunder med säker IT-infrastruktur och smarta digitaliseringsresor. Men det handlar inte bara om vad vi gör, utan minst lika mycket om hur vi gör det: Vi vill göra det enkelt och roligt att vara människa i teknikens värld. Vi kallar det för Leading With Competence.

Din nästa möjlighet

Som Cyber Security Consultant hjälper du våra kunder med planering, framtidssäkring samt drift och underhåll av säkerhetslösningar. Du blir ett naturligt bollplank när kundens kompetens inte räcker till och arbetar i hela leveransen med betoning på teknisk design, implementation och migrering av lösningar.

I rollen driver du självständigt ditt arbete tillsammans med kund och interna resurser inom Telia Cygate. Vi ser ett enormt behov från marknaden och vill satsa ännu mer på vår affär inom IT-säkerhet! Är du med oss?

Vi tror att du intresserar dig för något av följande:

 • EDR
 • SIEM
 • Brandväggar/Firewall
 • Analyser, Red Teaming alt. Penetrations-tester
 • SOAR

Så här kan en vecka se ut för teamet:

 • Penetrationstestning av kunders miljö/lösningar
 • Security Health Checks - genomgång av implementerade lösningar och arkitektur
 • Installation och konfiguration av säkerhetslösningar
 • Stötta och agera expert vid kunddialog om säkerhet
 • Hantera och åtgärda incidenter hos kunder (ex intrång eller ransomware utbrott)

Vem är du?

Som person motiveras du av att skapa förändring och har en förmåga att engagera kunder såväl som dina kollegor. Du kommer särskilt till din rätt när du får ge utlopp för tankar och ideér där du använder din verksamhetsförståelse för att omsätta krav till genomförbara lösningar. Vi tror att du söker dig till oss för att du vill känna tillhörighet i ett team där du får möjligheten att utvecklas.

Din personlighet:

 • Du är initiativtagande
 • Du vill lyckas tillsammans med andra
 • Du förhåller dig positiv och konstruktiv även vid misslyckanden

Home of Experts

Sedan 1978 är vi nördigast i IT-branschen och med nätverk och säkerhet i vårt DNA kan vi uppmuntra våra kunder att utforska möjligheterna med digitalisering och molntjänster på ett tryggt sätt. Sedan 2006 är vi också en del av Telia Company och det ger oss en stabil grund att stå på. Vi tar med oss kompetens och glädje till alla möten, för vi vet att idéerna som bidrar till de mest hållbara lösningarna hittar oss när vi känner oss trygga och har roligt tillsammans. Vi är generösa och inkluderande i relation till varandra och vi ser mångfald som en möjlighet.

Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cygate is the leading systems integrator for data and telecommunications in the Nordics. With leading-edge knowledge in networking, IT security, telecom, mobility and operations, Cygate creates solutions for IT-infrastructure that increase efficiency and reduce risk levels for companies and organizations. In collaboration with the largest telecom operator in the Nordics as well as with the world's leading IT-suppliers, Cygate offers secure communication solutions based on cutting-edge technology. Cygate is owned by Telia Company and has 650 employees in 21 local offices in Sweden. Diversity enriches our business and our culture. It creates dynamics in our customer meetings, our ways of working and innovation in our teams. We believe diversity makes work more fun. You are most welcome to join us!