Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Mekanikingenjör till Ligna Energy

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en driven mekanikingenjör med ett stort tekniskt intresse? Vill du dessutom bli en del av ett innovativt företag som arbetar för en hållbar miljö? Ta då chansen att söka tjänsten som mekanikingenjör till Ligna Energy i Norrköping! Företagets vision: “Sustainable power for an intelligent tomorrow” In a world rapidly embracing the digital transformation for more connected and intelligent objects, the need for energy is immense, yet the resources are finite. We are committed to being a key driving force behind this shift, offering eco-friendly energy storage solutions, to ensure the digital leap forward is powered responsibly.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Ligna Energy.

Om företaget

Ligna Energy grundades 2017 och är ett utvecklingsföretag vars verksamhet är dedikerad till innovativa lösningar med biobaserade material och smart produktion. Företaget utvecklar grön energilagring genom att skapa batterier och superkondensatorer av bla restprodukter från skogsindustrin. De tillverkar miljövänliga energilager baserade på främst biobaserade material och en resurssnål tillverkningsmetod. Materialtekniken bygger på över tio års forskning vid Linköpings Universitet.

Deras tunna och flexibla energilager levereras till kunder och partners, där de främst används för självförsörjning av trådlös elektronik. Detta innebär ofta en koppling till teknikområdet ”Internet of Things”, kring sensorapplikationer för till exempel smarta byggnader, elektroniska etiketter för handel och logistik samt smarta kort.
Verksamheten är belägen i industrilandskapets hjärta i Norrköping.

Nu söker Ligna Energy en ny medarbetare som vill vara med och bidra och utvecklas. Som medarbetare får du möjlighet att bygga ett brett nätverk av kompetens samt att arbeta med hållbar utveckling inom en organisation med stora framtidsvisioner.

Arbetsuppgifter

Som mekanikingenjör är du både en del av teamet som tillverkar och testar produkter i labb samt i teamet som säljer och marknadsför produkten mot företagets olika kunder. I rollen är det centralt att lösa företagets utmaningar kring produktens design och tillverkning på ett kreativt sätt. Detta genom att upprätthålla en god kännedom om Lignas produkters design, deras systemdesign och produkternas tillverkningsmaskineri.

Dina arbetsuppgifter omfattar att ta fram system- eller helhetslösningar för olika steg i produktionsmiljön. Detta kan vara relaterat till installation av köpt produktionsutrustning samt anpassning av dessa för att passa Lignas produkter. Dessutom behövs 2D och 3D underlag för nya och förbättrade produkter, samt för deras integration hos kunder och demonstratorer. Vidare ritar, designar och konstruerar du den mekaniska delen av produktdesignen i utvalda kundprojekt. I dessa fall är samspelet mellan elektronik och systemproduktens tillverkning central.

Dina ansvarsområden är:
* Konstruera, designa och rita mekaniska lösningar i 2D/3D
* Utvärdera och anpassa produktionsmaskiner
* Utveckla och ta fram demonstratorer baserade på Lignas energilager
* Produktdesign i kundprojekt
* Projektledning, för produktenheter och produktionsautomatisering
* Framtagning av virtuella produkter och system (3D renderingar)

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Universitetsexamen inom relevant område eller motsvarande erfarenhet
* Några års arbetslivserfarenhet inom relevant område
* Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
* Praktisk erfarenhet av projektledning
* Stort tekniskt intresse
* God estetisk känsla för industridesign

Meriterande
* Erfarenhet av att ta fram helhetslösningar för mekaniska och mekatroniska system. Gärna från industriella tillämpningar
* Erfarenhet och kunskap om produktionsteknik och automation

För att trivas i rollen som mekanikingenjör är du en självgående person som genom ett starkt driv och engagemang har förmågan att föra ditt arbete framåt med goda resultat. Som person är du målmedveten och gillar att se tydliga resultat av ditt arbete. Din motivation ligger i att lyckas leverera ett bra resultat samt i möjligheten att utvecklas och lära dig nya saker. Vidare arbetar du tätt ihop med dina kollegor vilket gör det viktigt att du trivs med att samarbeta med andra. Slutligen tror vi att du är noggrann i ditt arbete och du gillar att göra saker ordentligt.

Övrig information

Start: Enligt överrenskommelse
Plats: Norrköping
Lön: Enligt överrenskommelse

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående. Annonsen ligger publicerad löpande fram tills att tjänsten är tillsatt. Vi påbörjar urvalsprocessen med telefonintervjuer från och med den 11/8. Välkommen med din ansökan!

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 september 2024 (42 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.