Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Ekonomichef till Luftfartsverket

Ansök nu

Är du redo att lyfta ekonomin till nya höjder? Vi söker efter en kvalificerad ekonomichef för uppdrag hos Luftfartsverket - Här får du kombinera din skicklighet i finansiell styrning med visionen av framtidens flyg!

Om tjänsten
Luftfartsverket (LFV) är på jakt efter en kompetent Ekonomichef med uppdrag att styra och förstärka ekonomifunktionen, en avgörande komponent i LFVs finansiella ledning. Du kommer att spela en nyckelroll i att säkerställa en stabil och effektiv ekonomisk styrning, med övergripande ansvar för ekonomisk planering, redovisning, uppföljning och rapportering av ekonomiska transaktioner.

Tjänsten som ekonomichef är ett konsultuppdrag på heltid med omedelbart tillträde och beräknas pågå fram till 2024-04-30 med möjlighet till ytterligare förlängning upp till 6 månader. Uppdraget utförs på LFV:s huvudkontor i Norrköping. I dialog kan distansarbete vara tillåtet upptill två dagar per vecka.

I rollen som Ekonomichef kommer du att:
* Leda och sammanhålla verksamhetens arbete med planering, budgetering, prognoser, analys och rapportering.
* Bistå med stöd till verksamheten i frågor rörande verksamhetsplanering, ekonomisk uppföljning samt underlag som behövs för verksamhetens styrning, ledning och uppföljning.
* Ha övergripande ansvar för leverans av fakturering, leverantörs- och kundreskontra, löpande redovisning och bokslut.
* Identifiera och anpassa verksamheten till nya och ändrade lagkrav, samt ta fram och uppdatera interna styrande dokument.
* Hantera uppdrag från Koncernfunktion Styrning och Ekonomi enhet Ekonomistyrning, samt vid behov samråda kring gränsdragningsfrågor.

Enheten Ekonomi består av enhetschef, 9 redovisningsekonomer och 13 controllers. Som Ekonomichef har du verksamhets-, budget- och personalansvar för enheten och ansvarar för att verksamheten bedrivs så effektivt som möjligt.

Om dig
Vi söker dig som är strategisk, har förmåga att se helheten och kan arbeta såväl operativt som på en övergripande nivå. Din samarbetsförmåga och initiativtagande karaktär bidrar till att du är resultatorienterad och flexibel i ditt arbetssätt. Som en skicklig ledare kan du inspirera och leda ditt team mot gemensamma mål, med tydlig kommunikation både muntligt och skriftligt.

Krav för tjänsten
* Flerårig ledarerfarenhet inom ekonomi, exempelvis som controllerchef, ekonomichef, redovisningschef eller CFO.
* Dokumenterad erfarenhet av verksamhetsstyrning, budgetering och personalansvar.
* Relevant akademisk examen inom ekonomi eller likvärdig arbetslivserfarenhet.
* Minst 5 års aktuell erfarenhet inom ekonomi.

Meriterande:
* Erfarenhet från arbete inom statlig, offentligt reglerad verksamhet eller annan stor organisation.
* Goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Urval sker löpande med sista ansökningsdatum 2/10.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Anki Arnquist via Adecco växel 010 - 173 73 00 eller anki.arnquist@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Om Adecco
Vi är en del av det multinationella företaget Adecco Group som är ett av världens största rekryterings- och bemanningsföretag. Adecco samarbetar med många attraktiva företag och det finns stora möjligheter att utöka ditt eget professionella nätverk med värdefulla kontakter genom oss på Adecco!

Mer om LFV
LFV står i frontlinjen i Sverige när det gäller övervakning av flygtrafik för såväl civila- som militära flygningar. De erbjuder tjänster inom flygtrafikledning både lokalt och på en global skala. Deras flygledare ansvarar dagligen för säker navigering av cirka 2 000 flygplan inom svenskt luftrum. Mer information om verksamheten finner du på www.lfv.se

Sökord
Ekonomichef, Controllerchef, Redovisningschef, CFO, Statlig myndighet, Adecco

Mer info
Sista ansökningsdag
02 okt. 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare