Avdelningschef

Avdelningschef

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Vill du vara med i starten på vår resa och utveckla vår mätningsverksamhet inom Vattenfall Services?

Din roll som avdelningschef

Affärsområde Mätning levererar kompletta tjänster inom el-mätning, från mätvärdsinsamling till installation och underhåll av mätare samt mätsystem. Vi är även ackrediterade för kontroll av mätare. Våra kunder finns inom industri, vindkraft och elnät. Avdelning Mätning Avtal omfattar bland annat installation och underhåll av elmätare.

Som avdelningschef kommer du att leda den dagliga verksamheten med stöd av dina projektledare. Du har ansvar för avdelningen vad gällande säkerhet, arbetsmiljö, ekonomi och kvalitet. Avdelningen består av närmare 15st medarbetare, där de flesta arbetar i fält. Du rapporterar till affärsområdeschefen och är med i affärsområdets ledningsgrupp. Resor förekommer då dina medarbetare finns på flera orter från södra Sverige till Sundsvall. Den geografiska spridningen ställer krav på ett ledarskap som är tydligt och synligt, där du når fram till samtliga medarbetare.

I din roll krävs det ett driv och förståelse för den operativa verksamhetens utmaningar likväl som ett långsiktigt strategiskt tankesätt.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som chef och som har ett genuint intresse av ledarskap. Som person är du relationsskapande och har en god förmåga att skapa förståelse och engagemang med god kommunikation. Du förstår vikten av att tillsammans arbeta för att skapa Sveriges säkraste arbetsplats. Relevant högskole- eller universitetsutbildning är meriterande. Du har med fördel erfarenhet av elbranschen. För att lyckas med rollen är du van att arbeta med kunder och du trivs med att ha personalansvar. B-körkort samt flytande svenska i tal och skrift krävs för tjänsten.

Affärsmässighet är för dig ett ledord och du har ett stort intresse av att leda i en verksamhet med ett tydligt resultatansvar. Din sociala förmåga och möjlighet att skapa delaktighet är högt prioriterad. Du skapar engagemang, har ett starkt driv och du får saker att hända. Du trivs i en självständig roll och är tydlig i din kommunikation. Du värdesätter samarbete och lyhördhet i ditt ledarskap.

Placeringsort

Norrköping, Stockholm(Jordbro) eller Västerås.

Mer information

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Martin Vestling, 076-134 96 53, martin.vestling@vattenfall.com - För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Johanna Marklund, johanna.marklund@vattenfall.com

Under semesterperioden kan svarstiden vara längre. Maila gärna dina frågor, så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Fackliga representanter för denna tjänst är Caroline Trogen Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anta din nästa ledarutmaning hos oss och ansök via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 21 augusti 2022. Urval sker efter sista ansökningsdag.

Om Vattenfall Services

Vi bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster.

Följ oss gärna på LinkedIn (Vattenfall Services Nordic AB) och Instagram (vattenfallservices) och läs mer på https://www.vattenfall.se/foretag/services-tjanster/vattenfall-services/

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Location: Norrköping
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (11 dagar kvar)