Trafikplanerare

Trafikplanerare

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som trafikplanerare kommer du spela en nyckelroll i arbetet med den långsiktiga planeringen för att säkra tider i spår i projekt Ostlänken för delsträckorna Nyköping och Södertälje/Trosa.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Ansvara och upprätthålla trafikplaneringen delsträckorna Nyköping och Södertälje enligt Trafikverkets process för trafikpåverkande åtgärder
 • Administrera ansökningar om tider i spår enligt Trafikverkets banarbetsprocess
 • Hantera löpande operativa frågor inom området trafikplanering, främst inom järnväg men arbetet innefattar även vägfrågor
 • Löpande planering och avstämningar med enhetens trafikkoordinator och övriga trafikplanerare samt tilldelat delprojekt och dess projektledare.
 • Handläggning av ansökningar BAP (banarbetsplanering) efter samråd med projektledare inom tilldelat arbetsområde sker löpande.
Arbetet inriktar sig på planering i både projektering och produktion.

Du tillhör enheten tids- och trafikplanering som kommer att bestå av ett team om cirka sex personer, varav fyra trafikplanerare. Du arbetar i nära samarbete med projektledarna för delsträckan Nyköping och Södertälje/Trosa, övriga trafikplanerare och byggledare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har relevant högskoleexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har några års erfarenhet av trafikplanering på väg eller järnväg
 • har kunskaper i Microsoft Office
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av operativ trafikledning inom väg eller järnväg
 • har kunskap om TA-planer och arbeten på väg
 • har erfarenhet av systemen Trainplan och TRANS
 • har erfarenhet av Trafikverkets interna TPÅ-process (trafikpåverkande åtgärder)
 • har kunskap om GIS
Du som person
 • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-23

Upplysningar

Rekryterande chef Jonas Ivenäs
0101233470

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Jonas Ivenäs
Telefon 0101233470
Område Norrköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 jan (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.