Kundtjänsthandl Förarprov

Kundtjänsthandl Förarprov

Arbetsuppgifter
Som kundtjänsthandläggare kommer du i ditt dagliga arbete att möta många olika människor på deras väg till nya körkortsbehörigheter. Dina uppgifter som kundtjänsthandläggare/provförrättare blir att tidsboka kunskaps-och körprov, boka tolk och förrätta kunskapsprov, som sker främst i grupp. Vidare genomför du ID-kontroller och hjälper kunder vid fotografering i samband med prov samt förnyelse av körkort. Utöver detta ingår receptionsarbete samt allmänna kontorsgöromål. Resor i tjänsten förekommer och eventuell övernattning på annan ort kan förekomma. Du kommer till en grupp om tre personer som arbetar tillsammans i ett gott arbetsklimat och hela teamet består av cirka ett dussin personer. Kontoret är nystartat från 2020 och är under uppbyggnad i väntan på de nya lokalerna som har tillträde under hösten.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen ser vi att du är serviceinriktad, är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du är självgående, tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Din kommunikationsförmåga är god, du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Som kundtjänsthandläggare är du flexibel, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Vi söker dig som
  • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
  • har körkort för manuellt växlad personbil
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska,
  • har en avslutad gymnasieutbildning,
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att arbeta i reception eller kundtjänst
  • har erfarenhet av myndighetsutövning.
Börja med att svara på urvalsfrågorna när du ansöker innan du ser över CV och personligt brev.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade vecka 18.

Placeringsort Norrköping.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vi bidrar till att göra Sverige närmare för tusentals människor varje år.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-04-06

Upplysningar

Rekryterande chef Lisa Nordberg
0101234627

SACO Viktoria Andersson
0101231176

ST Ola Längkvist
0101243289

SEKO Mats Hamberg
0101240523
Mer info
Kontaktperson Lisa Nordberg
Telefon 0101234627
Område Norrköping
Yrkesroll Försäljning, Kundservice, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 apr 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.