Huvudprojektledare BEST

Huvudprojektledare BEST

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och skapa järnvägshistoria? Vi söker dig som vill leda ett av våra största och mest komplexa projekt inom Ostlänken. Vi erbjuder en långsiktig roll där du blir en viktig spelare i Sveriges största infrastrukturprojekt!

I rollen kommer du att ha huvudansvar för Ostlänkens stora arbete med förberedelser av upphandlingar gällande bygghandling BEST och dess kommande detaljprojektering samt entreprenader. Du kommer leda en grupp medarbetare mot de mål som är uppsatta inom ramen för projektets åtagande.

Som huvudprojektledare hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du ansvarar för hela kedjan från detaljprojektering, avtal till genomförande och driftsättning. Du leder en projektgrupp med specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter under projektets olika skeden. En viktig del i projektet den första tiden blir att bygga upp din projektorganisation, ta fram projektspecifikation, planera förberedande arbeten samt att starta upp arbetet med detaljprojekteringen.

Ostlänken är Sveriges största infrastrukturprojekt och för dig som medarbetare finns stora möjligheter att utvecklas och få nya utmanande arbetsuppgifter inom projektorganisationen och i Trafikverket. Placering kommer initialt att vara i Solna för att i ett senare skede när produktionen startar flyttas till projektkontor i anslutning till entreprenadarbetena.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som ledare drivs du av att skapa team, leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling, även den digitala, genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med teknisk inriktning eller för tjänsten relevant område, eller annan bakgrund kompletterad med en erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har minst tio års erfarenhet som projektledare inom komplexa järnvägsprojekt
  • har flerårig erfarenhet som projektledare inom detaljprojekterings- och produktionsfas
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har minst fem års erfarenhet som projektledare på beställarsidan
  • har erfarenhet av arbete med förfrågningsunderlag och kontraktshandlingar
  • har erfarenhet från arbete i flera skeden av Trafikverkets planläggningsprocess för järnväg
  • har erfarenhet av att leda och planera omfattande trafikavstängningar och arbeten i anslutning till trafikerat spår
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer kommer att genomföras i vecka 26, 24-25/6.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-11

Upplysningar

Rekryterande chef Jonas Ivenäs
0101233470

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Jonas Ivenäs
Telefon 0101233470
Område Norrköping
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 juni 2020 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.