Funktionsansvarig produktions- och verksamhetsstöd Ostlänken

Funktionsansvarig produktions- och verksamhetsstöd Ostlänken

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Produktionsenheten Norrköping är indelad i sex byggprojekt och funktionen produktions- och verksamhetsstöd. Som funktionsansvarig på Ostlänkens produktionsenhet i Norrköping ansvarar du för ledningen av det interna arbetet med fokus på kvalitetsledning, ekonomi och styrning. Du samordnar uppföljning och rapportering för hela enheten samt sammanställer underlag och presentationer. Din roll är viktig för att säkerställa att enheten når sina mål avseende tid, kostnad och innehåll.

Som Funktionsansvarig ansvarar du även för ett antal stödresurser som kommer från andra delar i organisationen, exempelvis specialister. Du kommer också att ansvara för vårt kontor. Du ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till produktionsenhetschefen.

Du kommer tillsammans med de andra produktionsenheternas funktionsansvariga (produktionsstödsansvariga) ingå i Ostlänkens nätverk för verksamhetsstyrning. Arbetet innebär många kontakter inom Ostlänken och med andra organisationer inom och utanför Trafikverket.

Projekt Ostlänkens organisation kommer att utformas och utvecklas under de kommande åren. Du kommer själv kunna påverka utformningen av din roll.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av ledarskap, antingen som linjechef, arbetsledare, uppdragsledare eller projektledare
  • är en god kommunikatör som behärskar svenska och engelska i tal och skrift
  • har körkort för personbil.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från Trafikverket
  • har erfarenhet av entreprenader i bygg- och anläggningsbranschen.
Du som person
  • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
  • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar
  • har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-24

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Håkan Wiss
0101237435

Rekryterande chef Håkan Gunnar
0101235093
Mer info
Kontaktperson Airi Larsson
Telefon 0101236243
Område Norrköping
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 aug (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.