Datasamordnare

Datasamordnare

Arbetsuppgifter
Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Stora Projekt på Trafikverket. Du är med och påverkar kravställningen gällande arbetssätt och systemstöd, du agerar sammanhållande för att se till att Trafikverkets krav på informationshantering uppfylls. Hos oss samarbetar du både internt med medarbetare och externt med konsulter och entreprenörer för att få samordnade leveranser.

Hos oss får du även möjligheten att arbeta med forskning och innovation, utredningar, analyser, erfarenhet- och omvärldsbevakning.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person är du självgående med fokus på leveranser och kravuppfyllnad. Du har en god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap till din mottagare på ett lätt och enkelt sätt. Då tjänsten innebär en stöttande roll med många kontakter både internt och externt så har du en hög samarbetsförmåga. Är du dessutom en innovativ problemlösare - då vill vi jobba med dig!

Vi söker dig som
  • har civilingenjörs- eller högskoleexamen alternativt har du en annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet inom informationshantering
  • har erfarenhet av dokumenthanteringssystem
  • har erfarenhet av att arbeta med behörigheter, ärendehantering och metadata
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att arbeta i programmiljöer såsom Project Wise och/eller SharePoint
  • har erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt inom järnväg
  • har erfarenhet av att arbeta med CAD och BIM
  • har kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik
  • har kunskap om arkivering
Placeringsort är Norrköping. Intervjuer kommer att hållas på Trafikverket i Solna under v. 18 och v.19

Webbasterade personlighets- och färdighetstester kan eventuellt förekomma som en del av denna rekryteringsprocess.

Läs mer om våra förmånder och balans i livet här: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-04-15

Upplysningar

Rekryterande chef Johanna Edemyr
0101241988

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Johanna Edemyr
Telefon 0101241988
Område Norrköping
Yrkesroll Data & IT, Databasadministration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 apr 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.