Branschföreträdare för Sveriges Åkeriföretag i Region Öst

Branschföreträdare för Sveriges Åkeriföretag i Region Öst

Sveriges Åkeriföretag är Sveriges branschorganisation för åkeriföretagare och består av 12 regioner med totalt 40 anställda. Vi servar ca 5 000 företag med totalt ca 35 000 fordon i Sverige. Som branschorganisation arbetar vi bland annat med att skapa goda förutsättningar för en lönsam och hållbar utveckling av medlemsföretagen. Vi ger medlemmarna råd i olika juridiska, ekonomiska och tekniska frågor samt företräder dem i kontakter med myndigheter mm.

Arbetsbeskrivning

Som branschföreträdare har du en betydande roll i att bidra till den fortsatta utvecklingen av en viktig och ständigt utvecklande åkerinäring. Rollen innebär att ge stöttning och rådgivning till medlemsföretagen i frågor inom exempelvis logistik, vägtrafikslagstiftning, utbildning inom åkerinäringen samt av enklare juridisk karaktär. Du kommer även att fungera som ett bollplank mot medlemsföretagen i olika frågor samt bland annat sammanfatta underlag, skriva utredningar och remissvar kopplade till åkerinäringen.

Tjänsten innebär många kontaktytor och nära samarbeten med såväl befintliga som nya medlemsföretag som med politiker och beslutsfattare. En viktig del av ditt arbete innebär därmed att skapa och utveckla goda relationer genom att bland annat planera in och genomföra möten med dessa parter. Arbetet erbjuder stor variation och flexibilitet där du självständigt ansvarar för besök hos både befintliga och potentiella nya medlemmar inom ditt tilldelade område, samtidigt som möjlighet finns att arbeta hemifrån alternativ på närmaste kontor.

Vem är du?

Vi söker dig som vill bidra till den fortsatta utvecklingen. Du är initiativtagande och kommunikativ samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift, samtidigt som du känner dig bekväm med att tala med politiker och beslutsfattare såväl som med medlemsföretag om åkerinäringens utmaningar.

Du har erfarenhet av att självständigt driva dina projekt framåt och ha kontinuerlig kontakt med medlemmar och av att arbeta administrativt. Erfarenhet från åkerinäringen, hållbarhetsfrågor eller myndighet är meriterande, men inget krav.
Vidare har du ett stort engagemang för samhälls- och företagarfrågor och du är en strukturerad, företagsam och självgående person. Du en van talare som har förmågan att se detaljerna men samtidigt hålla ihop helheten. Du är trygg i din yrkesroll och trivs att arbeta självständigt med stort ansvar.

I rollen har du många kontaktytor och nära samarbeten med andra, varför det är viktigt att du är en lagspelare och har en förmåga att skapa och utveckla goda relationer. Då du kommer genomföra resor i tjänsten krävs b-körkort och tillgång till egen bil.

Detta är en tjänst där du får möjlighet att göra skillnad och ha en utvecklande roll i en spännande och händelserik organisation!

Du erbjuds

Du välkomnas till en organisation som arbetar efter värdeorden, lösningsorienterad, engagerad och professionell. Du erbjuds en bred roll och ett fritt och självständigt arbete i en medialt synlig branschorganisation. Du möts av ett engagerat team och du kommer till en verksamhet med ett starkt varumärke.

I den här processen samarbetar Sveriges Åkeriföretag med Jurek och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Hanna Kaponen: hanna.kaponen@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Sveriges Åkeriföretag

Sveriges Åkeriföretag bevakar åkerinäringens intressen och stödjer våra medlemsföretags behov av företagsutveckling, opinionsbildning och lobbying. Vårt mål är att lyfta hela den svenska åkerinäringen, göra näringen mer synlig och höja branschens anseende. Sveriges Åkeriföretag informerar och ger medlemsföretagen råd i bland annat juridiska, ekonomiska och tekniska frågor och vi erbjuder utbildningar och certifieringar. Vi företräder också medlemsföretagen i kontakter med myndigheter, regering och riksdag, intresse- och näringslivsorganisationer. Genom att bevaka näringens intressen, driva på i miljö- och trafiksäkerhetsarbetet och bevaka utvecklingen i branschens omvärld arbetar vi även för en sund och lönsam utveckling av åkerinäringen.
Mer info
Kontaktperson Hanna Broström
Telefon 08-525 01 800
Område Norrköping
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 9 juli 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!