Skorstensfejarna LJ AB söker lärling/skorstensfejare/tekniker i Strängnäs/Stockholm.

Skorstensfejarna LJ AB söker lärling/skorstensfejare/tekniker i Strängnäs/Stockholm.

Skorstensfejarna LJ AB söker lärling, skorstensfejare och skorstensfejartekniker!

Vi söker dig som vill börja inom sotningsväsendet eller är utbildad skorstensfejare eller skorstensfejartekniker. Som skorstensfejarlärling eller nyutexaminerad får du någon medarbetare men lång erfarenhet med dig under lärlings perioden. Vi är ett växande företag som är verksamma i många kommuner.

Var

Strängnäs och Stockholm.

Din
Roll


Som skorstensfejare har du ett stort ansvar att hjälpa till att förebygga bränder och att spara energi genom förnuftig eldning i väl fungerande eldstäder. Till arbetsuppgifterna, beroende av utbildningsgrad, hör att sota eldstäder, utföra brandskyddskontroller och besiktningar av eldstäder samt imkanaler. En stor del av jobbet består av information och rådgivning, gällande allt från hur man eldar på bästa sätt till bästa placering av en ny eldstad samt hur man ska gå till väga vid installation av en eldstad och rökkanal. Du kommer också att arbeta administrativt med kundkontakter samt protokollering av ditt arbete.

Din
profil
  • Du uppskattar att träffa kunder
och har lätt för att uttrycka dig förståeligt.
  • Du tar ansvar för ditt arbete
och tycker om att vara noggrann.
  • Du kan arbeta självständigt men
har inga problem att arbeta tillsammans med dina kollegor.
  • Du tar hand om din utrustning
och håller dig uppdaterad gällande ny kunskap och nya arbetssätt.
  • Du hjälper gärna till att hålla
god ordning även i gemensamma utrymmen och med gemensam utrustning.

Är du utbildad skorstensfejare eller skorstensfejartekniker med ett par års erfarenhet samt innehar minst B-körkort, kommer denna roll passa dig som handen i handsken! För dig som inte är utbildad skorstensfejare erbjuder vi en lärlingsutbildning där du arbetar samtidigt som du får utbilda dig till skorstensfejare. Du behöver då genomgått gymnasieutbildning med godkända betyg i svenska, matematik och samhällskunskap.

Är du intresserad av ett fritt, varierande och trevligt fysiskt arbete med möjlig att lära dig nya saker, skicka in din ansökan och ditt CV till Skorstensfejarna
LJ AB.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.skorstensfejarna.se
Sista ansökningsdag 9 juli 2022 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skorstensfejarna erbjuder trygga lösningar i det totala brandskyddet när det gäller samtliga lagstadgade uppdrag. Utöver det gör de alla typer av besiktningar och ventilationsuppdrag - alltid med kortast möjliga inställelsetid, flexibla kompetenser och optimala inneklimatlösningar.