Processingenjör, Kristalltillväxt - STMicroelectronics Silicon Carbide AB

Processingenjör, Kristalltillväxt - STMicroelectronics Silicon Carbide AB


STMicroelectronics utökar teamet av ingenjörer och söker dig som vill vara med i utvecklingen och industrialisering av en ny halvledarteknologi som bidrar till en hållbar framtid!

Om företaget
STMicroelectronics Silicon Carbide AB (Sverige) är ST:s kompetenscentrum inom kiselkarbidmaterialteknik. Silicon Carbide (SiC) är en halvledare med breda bandgap som gör det möjligt att producera mer energieffektiv elektronik för snabbväxande marknader som elektriska fordon. Vi utvecklar och industrialiserar teknologier för kristalltillväxt, wafering och epitaxi av SiC-wafers för att stärka ST:s produktionsupptrappning av SiC-kraftenheter. Vår pilotproduktion är helt integrerad i den internationella STMicroelectronics-koncernen och sker med toppmodern utrustning i en dedikerad 2000m2 anläggning i Norrköping.

Dina arbetsuppgifter
Som medlem i Processingenjörs och R&D teamet kommer du både att optimera processer och kvalitet i en pilotproduktionslinje och utveckla din expertis inom tillverkning och utveckling. Du kommer att arbeta i ett team av mycket motiverade kollegor där problemlösning ofta sker i grupp. I ditt dagliga arbete kommer du att ha en nära interaktion med ingenjörs-, produktions- och underhållsteam. Du kommer även att interagera med externa leverantörer och interna kunder inom STMicroelectronics-gruppen.I rollen kommer du att utföra både administrativt och praktiskt arbete. Du kommer att planera och driva pilotproduktion av kristalltillväxt genom att planera, utföra och analysera processer. Du kommer att förbättra rutiner, arbetsinstruktioner och utrustning för att öka effektiviteten och kvaliteten. Du kommer också att vara en del av ett projekt som syftar till att industrialisera R&D processer och produkter till produktion.

Din profil
Vi ser gärna att du har en Kandidat- eller Masterexamen inom produktion, industri, fysik, kemi eller elektroteknik. Andra inriktningar kan vara av intresse om du har kompetens och erfarenhet inom nedan angivna områden. Du har minst 3 månaders yrkeserfarenhet relevant för denna tjänst.Vi söker kandidater som har kunskap inom både process- och produktionsförbättringsmetoder och tillverkning eller utveckling i industriell miljö. Vi skulle vilja se en erfarenhet av fasta oorganiska material såsom halvledare, keramik, stål och liknande samt ett genuint intresse för utrustning och deponeringstekniker för materialet. I rollen drar du nytta av mekaniska färdigheter, materialanalytiska kunskaper och statistiska- samt dataanalytiska kunskaper. Vidare har du nytta av vakuum- eller värmetekniskt kunnande och erfarenhet av tillverkning eller utveckling i industriell miljö. Vi värdesätter god kommunikationsförmåga och hoppas att du ser värdet i människors olika bakgrund och erfarenheter för att driva ett projekt. Vi ser gärna att du har ett starkt engagemang, nyfikenhet, känsla för detaljer och ett bra fokus. Du kommer att dra nytta av en god förmåga att presentera resultat.

Ansökningsförfarande
STMicroelectronics samarbetar med Skill i rekryteringsprocessen för den här tjänsten. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta ansvarig Martina Arrelid, martina.arrelid@skill.se, 011-19 94 72. Ansök redan idag!

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.People change - everything.

Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 30 dec 2022 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.People change - everything.