COMOS Lösningsarkitekt till Siemens

COMOS Lösningsarkitekt till Siemens

COMOS Lösningsarkitekt till Siemens

På Siemens utvecklar vi teknologier som tar samhället till nästa nivå. Genom elektrifiering, digitalisering och automatisering förändrar vi livet på de platser där du bor och arbetar, energin som driver ditt hem och hur de produkter du gillar produceras. Att vara en del av Siemens innebär att lösa komplexa utmaningar varje dag. På Siemens är vi tänkare, drömmare och utförare. Därför anställer vi inte bara de som har spännande idéer utan också har modet att göra verklighet av dem. Vi har ett högt ställt mål inom hållbarhet, att bli klimatneutrala år 2030. Tillsammans är vi ca 351 000 personer i världen varav 4 200 i Sverige som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan bli en av dem. Vill du vara med på vår resa att bli digitaliseringens nummer ett?

Här har du stora möjligheter att utveckla din kompetens och förmåga. Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Till vårt Siemenskontor i Norrköping, med alternativ placeringsort i Solna, Linköping eller Sundsvall, söker vi nu en COMOS Lösningsarkitekt som har ansvaret att hjälpa våra kunder med implementation av COMOS. Möjligheten finns även att utgå från hemmakontor.

Som COMOS Lösningsarkitekt hos oss blir du en del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan och där du får arbeta med många spännande projekt! Vidareutbildning är en viktig del för våra medarbetare och du kommer löpande utbilda dig för att hålla dig uppdaterad på den senaste tekniken.

Utmaningen
I tjänsten kommer du att ha det övergripande ansvaret för utformningen av en systemlösning när våra kunder skall implementera COMOS. Du kommer vara ansvarig för att stödja vår organisation med koncept och produktlösningar när det gäller Livscykelstöd för processanläggningar. I rollen är du en viktig pusselbit för att hjälpa våra processkunder på deras digitaliseringsresa genom paketering av våra system och lösningar som skapar framtida värde för kunden. Du kommer även att leda teknikworkshops, presentera tekniska koncept och helhetslösningar för kunder, återförsäljare och internt inom Siemens.

Du behöver utöver hårdvara och mjukvara även kunna sälja in produkter i form av service & support-paket. I tjänsten ingår att planera och delta vid mässor och andra kundrelaterade aktiviteter ute hos kund. Du har regelbunden kontakt med våra produkt- och marknadsexperter i Tyskland och utarbetar planer för att på bästa sätt nå våra nordiska kunder. Du kommer vara ett stöd för våra säljare vid införsäljning av större projekt och tekniskt komplexa lösningar.

Vem är du?
Som person besitter du förmågan att demonstrera våra värden inom digitalisering av processindustrin och våra lösningars unika egenskaper. Du trivs i sociala sammanhang, har intresse för relationskapande försäljning, drivs av en tydlig målbild och har förmåga att enkelt förmedla den rätta lösningen till kund. Att leda utan att vara chef, samverka med sälj och även support är viktigt för att skapa framgång i tjänsten.

Vi ser att du är ingenjör med bred teknisk kunskap och erfarenhet av processautomation samt processindustrins utmaningar. Du har flera års erfarenhet av COMOS och implementation av COMOS system. Ett plus är om du dessutom har erfarenhet av vår Automationsprogramvara och/eller vår partner Bentley Systems mjukvara. Du har erfarenhet av projektarbete gällande mjukvaruimplementation samt inom försäljning och kan agera som stöd för våra säljare.

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb refnr 226864. Urval sker löpande, med sista ansökningsdag den 30 november. För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Jonatan Mayer på +46 (70) 7251522 alt. jonatan.mayer@siemens.com, eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Lisa Lundeberg på 070-728 13 72, alt lisa.lundeberg@siemens.com. Vi ser fram emot din ansökan!

#Digital Minds

För kontakt med facklig representant maila Facket.se@siemens.com.

I denna rekrytering undanber vi oss alla samtal rörande annonsering och rekryteringsstöd.
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (5 dagar kvar)