Koncernredovisningsansvarig till Sandbäckens, Norrköping

Koncernredovisningsansvarig till Sandbäckens, Norrköping

Meritmind söker nu för Sandbäckens räkning en koncernredovisningsansvarig.

Är du driven och har erfarenhet av IFRS och koncernredovisning? Har du tidigare arbetet i en noterad miljö och söker efter en ny, spännande möjlighet att göra avtryck? Då är detta rollen för dig!

I den nya rollen som koncernredovisningsansvarig har du en plats i koncernredovisningsgruppen, med ansvar för konsolidering av Sandbäckens och den finska systerkoncernen QMG i den nyligen bildade koncernen Nimlas. Du blir en del av en växande koncern med stora möjligheter att sätta din egen prägel. Vidare kommer du att ha stora möjligheter att applicera tidigare kunskap på ditt arbete för att hjälpa koncernen att fortsätta utvecklas. Du blir en del av ett kompetent team på tre personer i ett bolag som lägger stor vikt vid den entreprenöriella andan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten har ett fokus på att skapa en konsoliderad vy över koncernen. Rätt person kommer arbeta med att:
  • Upprätta koncernens (Nimlas) konsolidering i månadsbokslut inklusive rapportering till ledning och styrelse
  • Upprätta prognoser och budgetar på en månadsbasis
  • Ha en översikt på det legala kring en konsolidering
  • Förbereda inför börsnotering, inklusive att driva förändrings- och förbättringsprojekt
  • Jobba med årsbokslut och ha kontakt med koncernens revisorer


Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker efter en civilekonom med en redovisningsbakgrund. Du har jobbat i en IFRS-miljö och har gärna några års erfarenhet som revisor. En erfarenhet av noterade bolag är meriterande samt ett arbete med successiv vinstavräkning.

Du skriver och talar engelska flytande. Utöver mycket goda kunskaper i Microsoft Excel så är konsolideringsverktyg så som Aaro meriterande.

Personliga egenskaper

Sandbäckens växer och du kommer att bli en viktig del i detta arbete. Det ställer krav på att du kan agera självständigt med stor drivkraft och hög integritet samtidigt som du är duktig på att samarbeta och fungerar bra i grupp. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter till förbättring och att hitta nya vägar. Du drivs av att göra ett stort avtryck på koncernen och att sätta din egen prägel. Sandbäckens värdesätter en öppen och framåt personlighet, samtidigt som du är prestigelös och uppskattar alla kompetenser som finns inom koncernen.

Vad erbjuder företaget dig?

I rollen som koncernredovisningsansvarig blir du en nyckelspelare. Du får stora möjligheter att vara med och påverka. Sandbäckens företagskultur bygger på frihet och möjligheter till eget initiativ i en positiv organisation med en framåtblickande anda.

Placeringsort: Norrköping med möjlighet till hybridarbete.

Om Sandbäckens

Sandbäckens är en av Sveriges ledande leverantörer inom innovativa och funktionella fastighetstekniska lösningar.

Verksamheten är specialiserade på entreprenader och service inom bland annat teknikområdena VS, medicinska gaser, komfortkyla, sprinkler, brandskydd (vattendimma, gassläck) fjärrvärme och fjärrkyla. Inom koncernen finns även kompetens och erfarenhet av konstruktion och projektering samt teknikområdena el, ventilation och fastighetsautomation.

Koncernen består i dag av över 30 specialiserade dotterbolag som tillsammans är etablerade på över 40 orter runt om i Sverige. Totalt består Sandbäckens-koncernen av nästan 900 medarbetare.

I den större koncernen Nimlas ingår utöver Sandbäckens även den finska systerkoncernen QMG. Totalt omsätter bolagen nära 4 mdr kr och har cirka 2000 anställda.

I denna process samarbetar Sandbäckens med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Andreas Oliw072-010 18 07. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18/5 2022. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)