Uppdragsledare för systemlösningar till SSAB

Uppdragsledare för systemlösningar till SSAB

SSAB i Oxelösund söker en Uppdragsledare med erfarenhet av kravledning till avdelningen System and Digital Services

Avdelningen System and Digital Services inom Supply Chain vid SSAB i Oxelösund söker nu en Uppdragledare med ansvar att arbeta med kravhantering, prioritering av uppdrag och testledning. Teamet jobbar med affärsnära IT-förvaltning i Supply Chains Transport- och Ordersystem samt projektledning av IT relaterade projekt. Du ansvarar för att uppdrag och projekt följer uppsatta processer och kvalitetssäkras.

Förutom SSAB:s attraktiva förmånspaket, gedigna introduktion och kompetenta kollegor så erbjuds du här möjligheten att vara med på SSAB:s fossilfria resa för ett hållbart samhälle.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som Uppdragsledare arbetar du för SSABs Supply Chain-organisation inom deras globala division Special Steels. Du kommer ha en viktig roll i en stor kommande systemförändring för Transportsystem inom Special Steels. Den andra delen av arbetet är med fokus på att etablera och driva en väl fungerande metod för kravledning, prioritering och testning för våra uppdrag och projekt som berör IT-förändringar.

Resan mot att bli ett fossilfritt stålföretag pågår inom SSAB och de befinner sig i en spännande tillväxtfas. SSAB kommer att vara det första stålföretaget i världen som levererar fossilfritt stål till marknaden redan 2026. Genom SSABs satsning kan Sveriges totala koldioxidutsläpp minska med cirka 10 procent och Finlands med motsvarande 7 procent. Ambitionen är att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen kring 2030.

Dina arbetsuppgifter

Som Uppdragsledare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att:
  • i den operativa driften leda förbättrings- och kravuppdrag från verksamheten från idé till genomförande och implementering.
  • etablera process och rutiner för kravhantering, prioriteringsunderlag samt testmetodik.
  • prioritera uppdragen till IT med beställare och egna teamet.
  • följa upp och säkerställa att uppdragen kvalitetssäkras med rätt testmetodik i förhållande till uppsatta krav.
  • i det strategiska och taktiska arbetet delta i en handfull projekt där du arbetar som ansvarig för kravledning samt testledning.
Värt att veta

Du kommer till ett team bestående av 7 antal systemspecialister och projektledare. Totalt på SSAB i Oxelösund är vi ca 2300 personer.

Våra förväntningar

I rollen som Uppdragsledare krävs att du är driven, strukturerad och kan anpassa ditt arbete efter den föränderliga affärsverksamheten. Därför söker vi dig som har ett flexibelt arbetssätt. Det är meriterande att tidigare ha arbetat i större projekt och med förändringsuppdrag. Du behöver ha en holistisk syn och kunna arbeta med många uppdrag samtidigt.

Förändringsarbetet kommer att innebära ett tätt samarbete med kollegor från olika delar av verksamheten, därför ser vi gärna att du har god kommunikativ förmåga och förmåga att fatta beslut med fakta som grund.
Kanske arbetar du idag med liknande uppdrag?

Vi ser gärna att du har:
  • erfarenhet av att ha arbetat med kravledning och processmodellering samt gärna testledning eller motsvarande kunskaper.
  • utbildning inom exempelvis IT/datavetenskap, ekonomi eller en ingenjörsexamen.
  • erfarenhet från något av områdena Supply Chain, Transporter, logistik, IT eller projektledning.
  • god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.
  • arbetat med systemrelaterade ERP projekt som Order- och eller Transportsystem.
Vi ser det som extra meriterande om du har arbetat i en global organisation med engelska som koncernspråk.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Jenny Nilsson
Telefon 0704913716
Email Mejla Jenny Nilsson
Område Norrköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Sista ansökningsdag 14 okt 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/