Projektchef

Projektchef

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!
Vi söker en Projektchef med fokus på marknadsområde Östergötland/Nyköping.

Vad ska du göra?
Att vara projektchef på Riksbyggen innebär ett mångfacetterat och omväxlande arbete. Projektchefen ansvarar för genomförande av större nyproduktionsprojekt av bostadsrätter och hyresrätter från ackvisition/detaljplan till inflyttning.

Projektchefen har totalansvaret för att Riksbyggens byggprojekt genomförs i enlighet med ställda förväntningar på lönsamhet, kundnöjdhet och interna processer. I de egna projekten leder du projektteam med både interna medarbetare och externa deltagare för att nå uppsatta mål.
Du samarbetar med ansvarig projektutvecklare redan i markförvärvs och detaljplaneskedet och tar sedan över totalansvaret för projektet och arbetar vidare med projektutveckling, projektering, upphandling, produktion, uthyrning och arbete inför förvaltning.

Utifrån ovanstående arbetsuppgifter är det en självklarhet för dig att du har långsiktiga relationer med de olika kommunerna du verkar i samt konsulter och entreprenörer. Kundkontakten är en stor del av projektchefens vardag och en viktig pusselbit för att förstå och bemöta våra kunders behov. Projektchefen ska i tidigt skede involvera samt fortlöpande under byggprojektet hålla en nära dialog med fastighetsförvaltning.

Vem är du?
Vi söker dig som är trygg i dig själv och van vid att arbeta självständigt med ett stort ansvar. Du ska vara professionell, kompetent och seriös samt företräda på Riksbyggen på ett affärsmässigt sätt.

Som projektchef på Riksbyggen är du tydlig i din kommunikation, internt och externt. I ditt ansvar ingår även att skapa förutsättningar för ett gott samarbete med externa konsulter och entreprenörer. Du är en förebild avseende företagets värderingar kring långsiktighet, trygghet och hållbarhet.

Rollen innebär många olika kontaktytor såväl internt som externt, varför det är av största betydelse att du drivs av att bygga och vårda goda relationer. Du rapporterar till produktionschefen för marknadsområdet.

Du har goda kunskaper om projektutvecklings- och byggprocessen från markförvärv och detaljplanearbete till inflyttning (från förvärv till inflyttning). Dokumenterat goda erfarenheter av att bygga ekonomiskt lönsamma samt attraktiva bostäder. Samt erfarenhet av kundnära arbete och förvaltningsprocesser i anslutning till bostadsproduktion. Din bakgrund är civilingenjör, alternativt högskoleingenjör eller byggnadsingenjör med mycket lång erfarenhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping, men då fokus för tjänsten är marknadsområde Östergötland/Nyköping förekommer en del resor, därmed behöver du ha körkort och tillgång till egen bil.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb senast den 2021-03-05, intervjuer sker löpande så ansök redan idag.

Vid frågor kontakta Regional Affärs-/Produktionschef Anel Kasumovic, anel.kasumovic@riksbyggen.se

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden - utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Byggingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Riksbyggen
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag 5 mars 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Som medarbetare vill vi att du ska känna att du är viktig och delaktig. Vi vill att du tydligt kan se hur du bidrar till att vi når våra mål. Inom Riksbyggen arbetar vi kontinuerligt med att utveckla såväl ledarskap som medarbetarskap. Engagemang, ansvar, förtroende och samarbete är våra hörnstenar.