IT-specialist inom nätverk till Migrationsverket

IT-specialist inom nätverk till Migrationsverket

Vi söker IT-specialist inom nätverk till teknikutvecklingsenheten i Norrköping. Är du en hungrig och nyfiken teknikutvecklare som har den rätta personligheten och ett professionellt förhållningssätt? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

På teknikutvecklingsenheten kommer du att arbeta med utveckling av Migrationsverkets nätverksinfrastrukturmiljö och integration i vårt datacenter. Tillsammans med övriga medarbetare på enheten och som en medlem av nätverksteamet kommer du att ansvara för att Migrationsverkets IT-miljö livscykelhanteras och utvecklas för att vara i teknikens framkant.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som IT-specialist arbetar du med att analysera, strukturera, föreslå och implementera den infrastruktur och tjänster som matchar organisationens behov. Du säkerställer att organisationen har rätt IT-infrastruktur för verksamhetens syfte. Du bidrar också tillsammans med våra arkitekter i arbetet med att beskriva och utveckla den infrastrukturella arkitekturen.

Med en övergripande kunskap inom IT och teknik samt djupare kompetens inom nätverksinfrastruktur omsätter du behov från verksamheten och övriga IT-verksamheter till tekniskt hållbara lösningar.

Enheten är uppdelad i fyra kompetensteam och vår nätverksinfrastruktur är till stor del standardiserad på världsledande produkter.

Personliga kompetenser

Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet där du ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare tar du ansvar för dina uppgifter och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap och är en kunskapsresurs för andra.

Krav
 • Du har högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
 • Du har flerårig erfarenhet av tekniskt arbete inom områdena routing, switching och brandväggar.
 • Du har kunskap inom virtualisering av nätverk, proxy, DNS samt lastbalansering.
 • Du kan identifiera, analysera och dokumentera funktionella och icke-funktionella krav samt tillämpa dessa för utformning av IT-lösningar.
 • Du har erfarenhet från arbete i större organisationer.
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras.
Meriter
 • Du har erfarenhet av metoder, plattformar och verktyg för Continuous Delivery och DevOps.
 • Du har god förmåga att visualisera, kommunicera och motivera framtagna IT-lösningar.
 • Du har erfarenhet av infrastruktur, IT-plattformar, tekniska lösningar, applikationsdrift, systemutvecklingsmiljöer eller IT-säkerhetsarbete i Enterprisemiljöer.
 • Du har kunskaper om styrmodeller som ITIL, XLPM och PM3.
 • Utbildningar och certifieringar inom infrastrukturområdet.
Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Migrationsverket med Dfind IT. Vid eventuella frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Dejler på 0725-29 06 05 eller sebastian.dejler@dfind.se.

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2018-12-02.
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Dfind IT
Sista ansökningsdag 2 dec (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dfind IT är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat på IT. Vi jobbar för att andra ska lyckas. Vår målsättning är att våra kandidater hittar det perfekta uppdraget och att våra kunder hittar just den kompetens de behöver.