Drifttekniker inom nätverk till Migrationsverket

Drifttekniker inom nätverk till Migrationsverket

Vi söker drifttekniker inom nätverk till driftenheten i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

På driftenheten kommer du att arbeta med drift och underhåll av vår nätverksinfrastrukturmiljö och integration i vårt datacenter. Tillsammans med övriga medarbetare på enheten och som en medlem av nätverksteamet kommer du att ansvara för att Migrationsverkets IT-miljö livscykelhanteras och utvecklas för att vara i teknikens framkant.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som drifttekniker arbetar du med drift och underhåll av vår nätverksinfrastruktur så att den matchar organisationens behov. Du säkerställer även att organisationen har rätt IT-infrastruktur för verksamhetens syfte.

Med en övergripande kunskap inom IT och teknik samt djupare kompetens inom nätverksinfrastruktur omsätter du behov från verksamheten och övriga IT-verksamheter till tekniskt hållbara lösningar.

Enheten är uppdelad i tre kompetensteam och vår nätverksinfrastruktur är till stor del standardiserad på världsledande produkter.

Personliga kompetenser

Du arbetar bra med komplexa frågor där du analyserar och löser komplicerade problem. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vidare tar du ansvar för dina uppgifter och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Krav
  • Du har högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
  • Du har goda kunskaper av tekniskt arbete inom områdena routing, switching och brandväggar.
  • Du har kunskap inom trådlösa nätverk och klientaccess.
  • Du har erfarenhet från driftarbete i större organisationer.
  • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras.
Meriter
  • Du har erfarenhet av Cisco, Checkpoint, Infoblox och/eller BlueCoat
  • Du har erfarenhet av infrastruktur, IT-plattformar, tekniska lösningar, applikationsdrift, systemutvecklingsmiljöer eller IT-säkerhetsarbete i Enterprisemiljöer.
  • Du har kunskaper om styrmodeller som exempelvis ITIL.
  • Utbildningar och certifieringar inom nätverksinfrastrukturområdet.
Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Migrationsverket med Dfind IT. Vid eventuella frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Dejler på 0725-29 06 05 eller sebastian.dejler@dfind.se.

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2018-12-02.
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind IT
Sista ansökningsdag 2 dec (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dfind IT är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat på IT. Vi jobbar för att andra ska lyckas. Vår målsättning är att våra kandidater hittar det perfekta uppdraget och att våra kunder hittar just den kompetens de behöver.